BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,74
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin gündemine oturmuştu

Çorum'un İskilip ilçesinde "Ayakta bevl etmek günahtır" iddiasıyla AKP'li belediye tarafından tuvaletlerden sökülen pisuvarlar"törenle" yerlerine takıldı...

Abone ol

Çorum'un İskilip ilçesinde AKP'li Belediye Başkanı Orhan Öztürk'ün talimatıyla sökülen pisuvarların bir kısmı, 2 ay aradan sonra önceki gün törenle açıldı. Tuvaletin kapısında birçok çelenk de vardı

Ağustos ayında İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk'ün talimatıyla ilçe merkezinde 10 ayrı umumi tuvaletteki pisuvarların sökülmesi, bazı kesimlerin tepkisine neden oldu.

CHP'liler, pisuvarların "ayakta bevl etmenin günah sayılması" nedeniyle söküldüğünü öne sürünce, ilçede tartışma başladı. Öztürk, pisuvarları su israfını önlemek için söktüklerini açıkladı.

25 bin YTL'ye mal oldu

Tartışmaların ardından Köprübaşı Mahallesi'ne 25 bin YTL'ye yeni bir tuvalet yaptıran belediye, 2 pisuvar monte ettirdi.

Tuvalet için önceki gün düzenlenen açılış törenine, Öztürk'ün yanı sıra AKP İlçe Başkanı Fehmi Yağlı ve çok sayıda davetli katıldı. Tören alanına, AKP ilçe teşkilatı ve bazı davetlilerin gönderdikleri çelenkler dikkat çekti.

Öztürk, yapımı tamamlanan tuvalette hizmete açtıkları pisuvarların tartışma konusu yapılmasına anlam veremediğini belirterek, şöyle dedi:
"Pisuvarların yıkılmasının irtica ile hiçbir alakası olmadı. Bunları yıkmamızın nedeni daha modern bir hale getirmek ve su israfını önlemekti. Önceki tuvaletlere ayda 15 bin YTL su faturası geliyordu. Yeni yaptığımız bu tuvaletlerde bu israfın önüne geçtik. Önümüzdeki günlerde 4 ayrı umumi tuvaletin daha açılışını yapacağız. Amacımız, İskilip halkına daha modern bir şekilde hizmet vermek."

ŞEVKET ERZEN Çorum DHA
kaynak: