BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Türkiyenin en çok satan arabası oldu

ÖTV indirimi işe yaradı. Geçen yılki satış oranlarına ulaşıldı. Türkiye'nin en çok satan markası olan Fiat ise geçen karda.

Abone ol

Fiat'ın 2009 ilk yarı satışlarının 41 bini aştığı bildirildi.

Fiat'tan yapılan açıklamada, birinci ÖTV dönemi ile birlikte Mart, Nisan ve Mayıs'ta üst üste ulusal pazar başarılarına imza atan Fiat'ın, geçen ay gerçekleştirdiği 10 bin 637 adetlik satış adediyle yine “Türkiye'nin en çok tercih edilen markası” olduğu belirtildi.

Açıklamada, ikinci ÖTV dönemine geçiş yapılan Haziran'da önceki aylarda olduğu gibi “Türkiye'nin en çok satan hafif ticari araç markası” unvanını koruyan Fiat'ın, geçen ayın en çok tercih edilen 3. otomobil markası olmayı da başardığı kaydedildi.

Hafif ticari araç pazarında ilk 6 ay sonunda 25 bin 204 adet, binek otomobil pazarında ise 16 bin 285 adet satış ile Ocak-Haziran 2009 döneminde 41 bin 489 adetlik toplam satışa ulaşan Fiat'ın, özellikle Fiat Fiorino, Fiat Doblo, Fiat Linea ve Fiat Albea gibi yerli modellerinin katkılarıyla zirvedeki yerini koruduğu ifade edildi.

Fiat Marka Direktörü Okan Baş, konuya ilişkin değerlendirmesinde, birinci ÖTV döneminden ikinci ÖTV dönemine geçişin yaşandığı Haziran ayı boyunca mevcut kampanyalarını devam ettirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Fiyat/fayda endeksiyle olduğu kadar ekonomik tüketim ve kullanım avantajlarıyla da müşteriler nezdinde büyük dikkat çeken Fiat model yelpazesiyle birlikte koordineli biçimde yürütülen üretim, pazarlama, satış aktivitelerimizin birbirini uyum içinde tamamlaması bu başarıyı istikrarlı kılan unsurları oluşturmaktadır.”