BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.435,44
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den Suriye için flaş hamle! 170 bin kişilik...

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy Afrin harekatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Terörist için general ifadesi kullananan Pentagon Sözcüsüne çok sert tepki gösteren Aksoy Türkiye'nin Suriye'de 170 bin kişilik kamp kuracağını açıkladı.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı'ndan Afrin operasyonu ve Suriye'de yaşanan gelişmelerle ilgili son dakika bir açıklaması geldi.

Dışişleri Bakanlığı Hami Aksoy yaptığı açıklamada Afrin harekatıyla ilgili Pentagon sözcüsünün açıklamalarına tepki gösterdi. Aksoy, terörist için general ifadesi kullananan Pentagon sözcüsüne saçmalamaya devam etmiş sözleriyle tepki gösterdi.

Aksoy ayrıca Türkiye tarafından İdlib ve Fırat Kalkanı bölgesinde 9 noktaya 170 bin kişilik kamp kurulacağını açıkladı.

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI: Cumhurbaşkanı Erdoğan Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili geçtiğimiz ay yaptığı konuşmasında Türkiye'deki Suriyelilerin teröristlere yönelik düzenlenen operasyonların ardından terörden arınan bölgelere gönderileceğini şu sözlerle ifade etmişti:

Pentagon Sözcüsü'ne sert tepki: Yine saçmalamış...

"ONLARI TOPRAKLARINA GÖNDERECEĞİZ"

"Önce teröristlerin kökünü kurutacağız, sonra da oraya yaşanabilir hale getireceğiz. 3,5 milyon benim ülkemde misafir ettiğimiz Suriyeliler için. Tekrar onları topraklarına geri göndereceğiz."

170 BİN KİŞİLİK KAMP KURULUYOR

Konu ile ilgili bugün Dışişleri kaynaklarından yapılan açıklamada "Fırat Kalkanı ve İdlib bölgesinde 9 farklı noktada 170 bin kişilik kamp kuruluyor" denildi.

Afrin'den sıcak görüntü Özel Harekat o tünele böyle girdi

Türk jetleri Afrin sınırında yaptı izleyenler mest oldu