BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

'Türkiye'den silah yardımı aldık!'

Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden gelen açıklamada Peşmerge'nin Türkiye'den silah yardımı aldığı ifade edildi...

Abone ol

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, Türkiye’nin peşmergeyi eğitmesini yanı sıra silah ve askeri malzeme yardımında da bulunduğunu belirtti.
 
Hürriyet Daily News’e verdiği demeçte, Türkiye’nin askeri malzeme yardımında bulunduğunu ancak ağır silah göndermediğini belirten Fuad Hüseyin, “İleride ağır silahları da göndermelerini umuyoruz” dedi.
 
Fuad Hüseyin, 230 peşmergenin Türkiye Ordusu tarafından eğitildiğini belirtti.
 
Kobani’ye gönderilen peşmergelerle ilgili Hüseyin, Türkiye’nin Kobani’ye peşmerge gönderilmesini önerdiğini ifade etti.
 
Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı, Kobani’ye peşmerge gönderiminin üç aşamada gerçekleştiğini, bunun sırasıyla; ABD-Türkiye, ABD-Kürdistan Bölgesi ve Kürdistan Bölgesi-Türkiye görüşmelerinde karar bağlandığını, peşmergenin gönderilmesinden önce de 3 tarafın Duhok’ta son toplantıyı gerçekleştirdiğini kaydetti.
 
Fuad Hüseyin, PYD’nin Kobani’ye peşmerge gönderilemesine nasıl ikna olduğu yönündeki soruya, “PYD’yle yapılan toplantıda şahsen bulundum. İlk başta sadece silah talebinde bulundular. Biz de, ‘Bu silahları kullanacak savaşçılara da ihtiyaç var’ dedik. İlk başta 200 peşmerge gönderilmesi konusunda anlaşmya varılmıştı ancak PYD 150 peşmergede ısrar etti” dedi.
 
“Kobani’ye daha fazla peşmerge gönderecek misiniz?“ sorusuna Hüseyin, “Kobani’deki durum daha fazla güç göndermeyi belirleyecek” cevabını verdi.