BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.437,47
HABER /  DÜNYA

Türkiye'den Katar hamlesi! İki ülkeyle birlikte...

Türkiye Katar krizi için devreye girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefon trafiğinden sonra Türkiye, İran ve Irak'ın katılacağı üçlü bir toplantı kararı alındı.

Abone ol

İran vizyon Konseyi başkanı Mohsen Rezai, Katar sorununu çözmek üzere Türkiye, İran ve Irak'ın katılım göstereceği üçlü bir toplantının düzenleneceğini açıkladı.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Rezai, "İran, Türkiye ve Irak, Katar sorununu çözmek için Bağdat'ta bir araya gelecek" dedi.

TOPLANTI TARİHİ AÇIKLANMADI

İranlı yetkili toplantı tarihini henüz açıklamadı. Suudi Arabistan, Mısır, BAE, Bahreyn,Libya, Yemen ve Maldivler dün Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini kesmişti.

Katar krizi nedir neden çıktı asıl dert çok başka!

CUMHURBAŞKANLĞINDA KATAR İÇİN TELEFON TRAFİĞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arap Yarımadası'nda Katar konusundaki son gelişmelerle ilgili bir dizi telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili sırasıyla Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmed El Sabah ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud ile telefonda görüştü.

BÖLGEDE BARIŞIN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Bölgede barış ve istikrarın önemine işaret edilen görüşmelerde, mevcut gerilimin düşürülmesinde diplomasi ve diyalog yolunu tercih etmenin öneminin vurgulandığı kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konudaki temaslarına devam edeceği öğrenildi.

KİM NE DEDİ?

ABD: Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, krizin aşılması için yardımcı olmaya hazır olduklarını, Körfez İşbirliği Konseyi’nin birlik içinde olmasının önemli olduğunu söyledi. Pentagon ise ABD ordusunun Katar’dan yürüttüğü Afganistan, Irak ve Suriye’deki operasyonlarında herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını açıkladı.

RUSYA: Rusya Devlet Başkanı Putin’in Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Rusya, Körfez ülkelerinin tamamıyla diyalogdan yana. Temennimiz bu krizin bir an önce diplomatik yoldan çözülmesidir” dedi.

İRAN: Arap ülkeleri arasında çıkan krizde adı geçen İran, krizin aşılması için ‘siyasi ve barışçıl metotlara yönelme’ çağrısı yaptı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bahram Ghasemi, Dışişleri internet sitesinde taraflara ‘açık ve doğrudan diyalog’ önerisinde bulundu.

İSRAİL: Savunma Bakanı Avigdor Liberman, “Arap ülkeleri bile bu bölgedeki riskin İsrail değil, terörizm olduğunu anladı. Bu durum Arap ülkeleriyle radikal İslami teröre karşı iş birliği için bir fırsat” dedi.

KRİZDEN SONRA İLK ZİYARET UMMAN'DAN

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin Umman Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alevi bin Abdullah'ı kabul etti.Katar Haber Ajansı QNA'ya göre, başkent Doha'daki El-Bahr Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ve bunların geliştirilmesinin yolları ile ortak ilgi alanına giren mevzular ele alındı.

Abdullah, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki diplomatik krizin ardından sürpriz bir ziyaretle Katar'a gelmiş ve mevkidaşı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüşmüştü.

Dünya onları konuşuyor Katar Emiri'nin eşi Sheikha Moza kimdir

Katar'ın Türkiye'deki şirketleri! İşte sayılarla Katar Türkiye ortaklığı