BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,72
ALTIN 2.407,62
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'de çevirmen, Suriye'de 'suçlu'

Türkiye'de Times gazetesi için çevirmenlik yaptıktan sonra Suriye'de yakalanan Hüseyin, muhalefeti desteklemek için Türkiye'den para taşımakla suçlanmış.

Abone ol

Times gazetesi, yayin için Türkiye'de çevirmenlik yapan Suriyeli Hüseyin'in Esad rejimi tarafından yakalandığında yaşadıklarını aktarıyor.

Habere göre, Suriye-Türkiye sınırındaki mülteci krizinin büyüdüğü haftalarda Times gazetesi için Türkiye'de çevirmenlik yapan Hüseyin, iki hafta sonra yakalanmış.

Yakalandığı sırada kendisiyle bilgisayardan kamerayla konuşan kız arkadaşı, Hüseyin'in omzuna bir el konduğunu görmüş ve arkasından gelen bir sesin: "Seni yakaladık" dediğini duymuş.

Suriye'de bir internet kafede yakalanan Hüseyin, Esad rejiminin çevirmenlik yaptığını duymasından korktuğu için ülkesine dönme konusunda tereddüt etmiş.

Times, Türkiye'de bulunduğu sırada kaybolan kardeşinin 24 saat sonra yol kenarında kan içinde ve bilinçsiz bir şekilde bulunduğunu, Hüseyin'in kardeşinin vücudunda işkence izleri gördüğünü de aktarıyor.

'Türkiye'den para taşıdın'

İçinde ayağa kalkamayacağı kadar küçük bir hücreye götürülen Hüseyin, burada gözlerinin bağlandığını ve güvenlik güçleri tarafından dövüldüğünü anlatıyor gazeteye.

Hüseyin, Esad'a karşı gelmek ve muhalefete destek olmak için Türkiye'den para taşımakla suçlanmış.

Güvenlik güçlerindeki bir bağlantısının araya girmesi sayesinde serbest bırakılan Hüseyin'e Türkiye'deki faaliyetlerine ilişkin bir dosya hazırlandığı ve tekrar tutuklanacağı uyarısı yapılmış.

Times, geçen hafta İstanbul'a kaçan Hüseyin'in sahte bir isim kullanarak gazeteye demeç verdiğini de aktarıyor.

Hüseyin, Suriye hükümetinin Esad rejiminin Türkiye'de ajan ve mubirleri olduğundan şüphelendiğini de ifade ediyor.