BIST 10.219
DOLAR 32,22
EURO 34,74
ALTIN 2.454,11
HABER /  GÜNCEL

Türkiye yeni Mesut Özil'ini buldu

Türkiye Mesut Özil’i Almanlar’a kaptırdı, ama yeni ‘yıldızını’ da bulmakta zorlanmadı. ‘Geleceğin Fabregası’ olarak anılan Arsenal’li Oğuzhan Özyakup, Ay-Yıldızlı formayı giyeceğini açıkladı!

Abone ol

Yurtdışında top koşturan Türklere Ay-Yıldızlı formayı giydirmeyi kafasına koyan milli takımımızın çalıştırıcısı Abdullah Avcı'nın çabalarıyla, 'geleceğin Fabregas'ı olarak anılan, belki de Türk futbolunun 'Mesut Özil'i olacak olan Oğuzhan Özyakup, Ay-Yıldızlı formayı giymeyi kabul etti.

"KALBİMİN SESİNE KULAK VERDİM"
Trabzonlu bir ailenin çocuğu olarak 23 Eylül 1992 tarihinde Hollanda'da doğan 19 yaşındaki futbolcu, geleceğin en büyük yıldız adayları arasında gösteriliyor.

Futbol hayatına AZ Alkmaar'da başlayan, daha sonra 16 yaşında Arsenal'e transfer olan ve 19 yaş altı Hollanda Milli Takımı'nda top koşturup, Hollanda genç millilerine defalarca kaptanlık yapan Oğuzhan, "Daha önce de Guus Hiddink'le de bir görüşme yapmıştım. Şimdi de A Milli Takım teknik direktörümüz Abdullah Avcı ile bir telefon görüşmesi yaptım. İlk olarak Ümit Milli Takımı'nda beni görmek istediğini söyledi. Uzun zamandır milli takım tercihi hakkında düşünüyordum. Kalbinin sesine kulak verdim ve tercihimi Türk Milli Takımı'ndan yana kullandım" diyerek Ay-Yıldızlı formayı giymek için gün saymaya başladığını söyledi.