BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.437,99
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Tel Rıfat'a girdi Tel Rıfat alındı mı?

SURİYE 'nin Tel Rıfat ilçesine bugün son dakika operasyon başlamıştı. Yerel kaynaklar TSK'nın Tel Rıfat'a girip kritik ilçede kontrolü ele geçirdiğini iddia etmişti. Askeri kaynaklar bilginin doğru olmadığını ve birliklerin Tel Rıfat'a doğru ilerlediğini duyurdu. Tel Rıfat alınırsa Zeytin Dalı operasyonu da tamamlanmış olacak.

Abone ol

Zeytin Dalı Harekâtı'nda Afrin'den sonraki hedef olan ilçenin alınması için harekete geçildi. Afrin'in doğusundaki ilçe Tel Rıfat'ın YPG'li teröristlerden temizlenmesi için beklenen operasyon başladı.

Yerel kaynaklar, Türk özel kuvvetler askerleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin bugün harekete geçtiğini duyurmuştu. Yerel kaynakların iddiasına göre, bölgedeki teröristleri tek tek etkisiz hâle getiren TSK ve ÖSO kuvvetleri, Tel Rıfat'ta kontrolü tamamen sağladı. Askeri kaynaklar ise bu iddiayı yalanladı ve askeri birliklerin Tel Rıfat'a doğru ilerlediğini açıkladı.

Tel Rıfat ilçesi, Afrin’in 21 kilometre güneydoğusunda bulunuyor. Suriye’yi, Türkiye üzerinden Batı dünyasına bağlayan Kilis-Halep karayolunun geçtiği Tel Rıfat, Minnag Havaalanı gibi önemli bir lojistik üs noktasına da ev sahipliği yapıyor.

TEL RIFAT'IN ÖNEMİ BÜYÜK: Tel Rıfat sadece Afrin harekâtı açısından değil, Suriye'deki geçiş noktaları açısından da önemli bir boğaz. Dolayısıyla Tel Rıfat hattının kontrol altına alınması önemli ölçüde doğu - batı güzergâhının, El-Bab ve doğusunda kalan bölge ile Halep arasındaki hattın da kontrol altında tutulması fırsatını sağlayacağı belirtiliyor. Tel Rıfat, Suriye'deki içsavaşın başından bu yana Türkiye'nin kontrol altına almak istediği bir yer olarak biliniyor.

ZEYTİN DALI TEL RIFAT'IN ALINMASIYLA TAMAMLANACAK: 20 Ocak'ta başlayan Zeytin Dalı Harekâtı, Tel Rıfat'ın alınmasıyla tamamlanacak.

OPERASYONA 10 BİN SİLAHLI UNSUR KATILIYOR

İhlas Haber Ajansı, bugün geçtiği haberde namluların Tel Rıfat'a çevrildiğini bildirmişti. Ajans, ÖSO'ya bağlı 10 bin silahlı unsurun operasyona katılacağını aktarmıştı.

TEL RIFAT HALKI TSK'YI DAVET ETMİŞTİ

Afrin'deki terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki Tel Rıfat ilçesi sakinleri ve çok sayıda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubu, Zeytin Dalı Harekatı'yla topraklarının kurtarılması için bir araya gelmişti. Azez ile Siccu arasındaki Siccu Kavşağı Meydanında toplanan ve ellerinde Türk ve ÖSO bayrağı taşıyan göstericiler, Zeytin Dalı Harekatı'nın Tel Rıfat'a genişletilmesi için çağrıda bulunmuştu.

Tel Rıfat, Afrin'in 25 kilometre güneydoğusunda, 50 bin nüfusa sahip bir ilçe. Terör örgütü YPG/PKK, 2 yıl önce rejimin de desteğiyle bu ilçeyi ele geçirdi. Terör örgütünün baskı ve zulmünden kaçan binlerce Tel Rıfatlı, Fırat Kalkanı bölgesine sığındı. Tel Rıfat'ın 1 kilometre uzağındaki Şeyh İsa Köyü de 2 yıldır teröristlerin kontrolünde.

ETRAFI TERÖR MEVZİLERİYLE ÇEVRİLİ

Fırat Kalkanı bölgesine sıfır noktada olan köy, YPG/PKK terör örgütünce siperlerle çevrilmiş durumda. Teröristler buradan, sivillerin olduğu bölgelere sürekli havan ve roket atışı yapıyor.

ABDULLAH AĞAR: TEL RIFAT ALINDI

Gvenlik uzmanı Abdulalh Ağar sosyal medya hesabından Tel Rıfa'ın alındığına dair şu bilgiyi paylaşmıştı:

RUSYA İLE ANLAŞMA SAĞLANDI

Dün gece Rus ve Türk askeri heyeti Tel Rıfat’ın güneyindeki Kafr Naya köyünde görüş alışverişinde bulunduğu iddia edildi. Yerel kaynaklara göre, Türk askeri heyetinin Rus askerler ile Tel Rıfat ve etrafındaki köyler konusunda anlaşmaya vardıkları ve Şeyh İsa ve Umm Havş adlı 2 köye hava destekli operasyon düzenlediği aktarıldı.

Afrin zaferindeki 18 Mart tarihinin sırrı belli oldu

Afrin'de ahırda bulundu! Mehmetçik'in şaşıp kaldığı an