BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.509,75
HABER /  GÜNCEL

Türkiye sınırına Suriyeli akını

Görgü tanıkları Suriye ordusunun sınıra yakın köyleri de ele geçirmesiyle, binlerce Suriyeli'nin yola çıktığını belirtiyor. Suriye'nin Ankara'daki Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Abone ol

Görgü tanıkları Suriye ordusunun Türkiye sınırına iyice yaklaştığını ve binlerce sığınmacının Türkiye'ye doğru ilerlemekte olduğunu belirttiler.

Güveççi köyünde bulunan BBC muhabiri, sığınmacılardan bir grubun tel örgüleri aşarak sınırı geçtiğini bildiriyor.

Sığınmacıların kamp kurduğu bölgede Kirbet el-Juz köyü yakınlarında keskin nişancıların ve tankların görüldüğü de bildiriliyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre ise Güveçci köyünün karşı tarafında Suriye sınırları içinde bulunan Harapcöz köyü de Suriye ordusu tarafından ele geçirildi.

AFP haber ajansı, Suriye ordusunun ilerlediği bilgisi üzerine yüzlerce Suriyelinin Türkiye'ye sığınmak üzere yola çıktıklarını duyuruyor.

BBC'ye telefonla bilgi veren bazı Suriyeliler, ordunun sığınmacıların kampını basıp insanları tutuklamasından endişe edildiğini söyledi.

Suriye'deki aylardır süren çatışmalarda şimdiye kadar bin üçyüzü aşkın kişi öldü, binlerce kişi de yaralandı.

Mart ayında başlayan protestolara müdahale eden güvenlik güçleri binlerce kişiyi de gözaltına aldı.

Suriye'den kaçan muhaliflerin büyük bir kısmı Türkiye sınırını geçerken, bazıları ise Suriye topraklarında kalma isteğiyle sınırın Suriye tarafında kamp kurdular.

Görgü tanıkları, kampta Türkiye bayrağının çekildiği bir noktada askerlerin gelmesiyle birlikte artık Suriye bayrağının dalgalandığını söylüyor.

Suriye Büyükelçisi Dışişleri'nde

Öte yandan, Suriye'nin Ankara Büyükelçisi Abdullah Derdariy'nin, Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı bildirildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Suriye mevkidaşı Velid Muallim ile telefonla görüşmesinin ardından, Derdariy ile de Dışişleri Bakanlığında bir görüşme yapıldı.

Kaynaklara göre, görüşmede, Muallim ile yapılan görüş alışverişi çerçevesinde Suriye'deki son gelişmelerle ilgili bilgi alındı.