BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.516,17
HABER /  GÜNCEL

Bedava kaskı duyanlar sıraya girdi

Cezadan kaçan sürücüler, bedava kaskı duyunca bu kez sıraya girdi

Abone ol

Mersin'in Silifke ilçesinde, trafik ekiplerinin kendilerine ceza yazacağını düşünen motosiklet sürücüleri önce ara sokaklara kaçtı, ardından polislerin bedava kask dağıttığını duyup geri geldi.

Mersin Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplen, özellikle yaz aylarında ilçede motosiklet kullanımının artmasını dikkate alıp olası kazaların önüne geçmek amacıyla bedava kask dağıtma kararı aldı.

Uygulama için ilçenin farklı noktalarına yerleştirilen polis ekiplerini gören motosiklet sürücüleri ise polislerin kendilerine ceza yazacağını düşünerek kaçmaya başladı.

Motorlarını ara sokaklara yönlendiren sürücüler, mahallelerde önlem alan polis ekipleri tarafından durduruldu.

Polis ekiplerinin, kaçan sürücülere ''motosikletlerin kasksız kullanılmaması için bedava kask dağıttıklarını'' söylemesi üzerine sürücüler, ekiplerin bulunduğu çevirme noktalarına yeniden döndü.

İlçe Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, kask dağıtımının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, polisin görevinin sadece trafik kanunlarını uygulamak ve bununla ilgili cezai işlem yapmak olmayıp, önleyici hizmet verip vatandaşların can güvenliğini de sağlamak olduğunu kaydetti.

Trafiğe çıkan kişilerin yaptığı her hatanın kedisiyle ilgili olmayıp başkalarının hayatını da tehlikeye attığını hiçbir zaman unutmaması gerektiğini ifade eden İmişçi, kask dağıtma çalışmasının da TÜVTURK ile yaptıkları ortak çalışma olduğunu belirtti.

Silifke'de tescilli motosiklet sayısının diğer özel araçlar, toplu taşıma araçları, kamyon, kamyonetlerden daha fazla olduğunu belirten İmişçi, ''İlçemizde motosiklet sayısı 19 bine ulaştı. Sürücüleri trafik kurallarına uymaları için uyarıyoruz. Tescilsiz, insanları rahatsız eden ve can güvenliklerini tehlikeye atan motosikletlerle ilgili tespit çalışmalarımız ve cezai uygulamalarımız devam edecek'' dedi.