BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,85
ALTIN 2.461,69
HABER /  DÜNYA

Türkiye Mısır için ayakta

Mısır’daki askeri darbe, 100’üncü gününde tüm Türkiye’de lanetlendi.<br/><br/>İZMİR<br/>Uluslararası R4BİA Platformu, Mısırdaki askeri darbe...

Abone ol

Mısır’daki askeri darbe, 100’üncü gününde tüm Türkiye’de lanetlendi.

İZMİR
Uluslararası R4BİA Platformu, Mısırdaki askeri darbenin 100’üncü gününde Türkiye’deki tüm il merkezlerinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. “Susmayacağız, unutturmayacağız! Hep birlikte direnip darbeye son vereceğiz” vurgusu yapılan açıklamaya, Genç Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileri de katıldı.
Genç Memur-Sen İzmir yönetiminden basın açıklamasını gerçekleştiren Bilal Kara, Mısır’daki darbenin yüzüncü gününü tamamladığını belirterek, dünyanın Mısır’daki zorbalığa sessiz kalmasını kınadıklarını söyledi.

"BİNLERCE SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ"
Kara, darbecilerin ve cunta yönetiminin dünyanın sessiz kalmasından dolayı masum bedenleri ölümle tanıştıran vahşetlerine her gün bir yenisinin eklediğini belirterek, “Mısır, özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldü. 3 Temmuz’dan bu yana tanklar, zırhlı araçlar ve ağır silahlar kullanılarak gerçekleştirilen katliamlarda, aralarında gençlerin, çocukların ve hamile kadınların da yer aldığı binlerce sivil öldürüldü. Zorba kurşunlarıyla ölenlerin ve yaralananların sayısı tam olarak bilinmiyor ve her geçen gün daha da artıyor” dedi.

"BAĞIMSIZ MEDYA YOK EDİLDİ"
Demokrasinin yeniden tesisi, insan haklarının ve insan onurunun hüküm sürmesi ihtimalini ortadan kaldırmak adına Hürriyet ve Adalet Partisi’nin ve Müslüman Kardeşler’in teşkilatlarının kapatıldığını ve faaliyetlerinin yasaklandığına dikkat çeken Bilal Kara, “Parti liderleri gözaltına alındı. Bağımsız medyanın oluşturacağı riski bertaraf etmek için, bütün medya kuruluşlarına darbe tetikçisi yöneticiler atandı. Dünya kamuoyunu etkileme gücüne sahip uluslararası yayın yapan televizyonlar, gazeteler, ajanslar kapatıldı, temsilcileri tutuklandı. Basın özgürlüğü, tam anlamıyla yok edildi” diye konuştu.

“KATLİAMIN SESSİZ TANIKLARI OLMAYACAĞIZ”
Darbeye karşı direnen gençler olarak Mısır’da yaşananları, Mısır halkına yaşatılanları, bütün insanlığa karşı tehdit olarak gördüklerini söyleyen Kara, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“3 Temmuz darbesine sessiz kalanları, insanlığın katlinin iştirakçisi olarak kabul ediyoruz. Darbecileri, cunta yönetimini destekleyenleri, insan onurunun kadim düşmanları olarak ilan ediyoruz. Mısır halkının iradesinin, Mısır’ın demokratik yollarla seçilmiş sivil idaresinin yanında olmayı, insan olmanın gereği olarak görüyoruz. Vicdanı olan, insan olan herkesi darbeye, darbecilere, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, insan hayatına kasteden her türlü eyleme karşı çıkmaya, Mısır halkının direnişine, insanlığın dirilişine katkı sunmaya davet ediyoruz. Dini, inancı, milleti, mezhebi, ülkesi, ideolojisi ne olursa olsun milletin iradesine kast edenlere ve eylemlerine her zaman karşı olacağımızı, hiçbir zaman sessiz kalmayacağımızı haykırıyoruz. Dünya gençliğini darbelere karşı sonuna kadar direnmeye, onurlarına ve oylarına, tercihlerine ve seçimlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

*****
ERZURUM
Erzurum’da sivil toplum kuruluşlarından oluşan Rabia Platformu, Mısır’da yaşanan olaylara dikkat çekmek için Yakutiye Kent Meydanında toplandı.
Yakutiye Kent Meydanı’nda bir araya gelen Rabia Platformu üyeleri basın açıklaması yaptı. Genç Memur Sen Bölge Başkanı Yavuz Yaşar, " Mısır’da halkın oyları ile seçilmiş hükümete ve cumhurbaşkanına karşı 3 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbe bugün 100. gününü tamamladı. Mısır halkının yılların mücadelesi ile elde ettiği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy hakkı bir yıl bile dolmadan silah zoru ile rafa kaldırıldı. Mısır, özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldü. Zorba kurşunlarıyla ölenlerin ve yaralananların sayısı tam olarak bilinmiyor ve her geçen gün daha da artıyor. Mısır’da sadece insanlar değil, insanlık öldürülüyor. Mısır’da tam 100 gündür kendi insanına ölüm kusan, işkence yapan cuntacıların darbe iklimi hakimdir. Mısır halkı tam 100 gündür insan olmanın onurunu yaşayamıyor." şeklinde konuştu.
Ellerinde Mısır’dan çekilen fotoğraflardan oluşturulmuş afişlerle açıklama yapan platform üyeleri, insanca yaşamak için ’yeni bir dünya’ istediklerini ifade ettiler.

*****
AFYON
Afyonkarahisar Sivil Toplum Platformu Kuruluşları adı altında bir araya gelen kalabalık, Mısır’da gerçekleştirilen askeri darbeyi 100. gününde protesto etti. Rabia selamları ile yürüyen eylemcilere kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri de destek verdi.
Gazlıgöl Caddesi Demiryalayan Türbesi önünde toplanan darbe karşıtları, Mısır Darbesi ve General Sisi’yi protesto ederek, eski devrik Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye sahip çıktı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı alana arandıktan sonra alınan eylemciler, attıkları sloganlarla Mısır’da akan kanın son bulmasını ve darbeci yönetimin orduyu Mısır sokaklarından çekmelerini istedi. Kalabalık, daha sonra geldikleri Anıtpark önünde basın açıklaması yaptı. Eylemciler adına basın açıklamasını okuyan Seçkin İşgüzel, Mısır’da halkın oyları seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanı’na karşı 3 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbenin 100 günü dolduğunu ve ölümlerin, işkencelerin devam ettiğini söyledi. Mısır halkının yılardır mücadele ile elde ettiği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy hakkının bir yıl bile dolmadan silah zoruyla rafa kaldırıldığını dile getiren İşgüzel, darbecilerin Mısır’da sokaklardan askerleri geri çekmesi gerektiğini kaydetti. İşgüzel, “Darbeciler ve cunta yöntemi dünyanın sessiz kalmasından, sözüm ona demokrasi beşiği devletlerin yaşananlara seyirci olmasından aldıkları cesaretle masum bedenleri ölümle tanıştıran ve vahşetlerine her gün yenisini ekliyorlar. Mısır, özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldü. 3 Temmuz’dan bu yana tanklar, zırhlı araçlar ve ağır silahlar kullanılarak gerçekleştirilen katliamlarda, aralarında gençlerin, çocukların ve hamile kadınların da yer aldığı binlerce sivil öldürüldü. Zorba kurşunları ile ölenlerin ve yaralananların sayısı tam olarak bilinmiyor ve her geçen gün daha da artıyor” dedi.

“MISIR’DA CUNTACILARIN DARBE İKLİMİ HAKİMDİR”
Mısır’da yaşananların sadece ölümlerle sınırlı kalmadığı vurgusunu yapan İşgüzel, şöyle devam etti:
“Darbe yönetimi ve tetikçileri yönetime el koymakla, bu durumu karşı çıkanları öldürmekle yetinmiyor. Binlerce insanı, darbeye direndiği ve demokraside ısrar ettiği için hukuka aykırı yollarla tutukluyor, işkenceye tabii tutuyor. Mısır’da sadece insanlar değil, insanlık öldürülüyor. Dünya ses çıkarmaz, insanlık vicdani harekete geçmezse darbecilerin kirli elleri ölüm yağdırmaya devam edecek. Büyük ve kadim bir medeniyetin beşiği Mısır’da tan 100 gündür kendi insanına ölüm kusan, işkence yapan cuntacıların darbe iklimi hakimdir. Bugün, sadece Mısır’da darbenin kanlı 100 günü değil, tarihin insanlığın utanç vesikalığı olarak kaydedeceği dünya ülkelerinin sessizliğinin darbeciler eliyle vahşet veren katliamlarına seyirci kalmasında 100. gündür. Dünyanın en eski medeniyetlerinden birinin merkezi Mısır’da, hukuka, insan haklarına adalete ve vicdanlara aykırı cunta, tam 100 gündür keyfi ve zalimane bir yönetim sürdürüyor. Mısır halkı, tam 100 gündür insan olmanın onurunu yaşayamıyor. 30 Temmuz’da Mısır halkının iradesine vurulan darbeye sessiz kalanlar, darbecilerin akıttıkları kana, ölümlü tanıştırdıkları yüzlerce masum cana ısrarla gözlerini kapatıyor.”
Kalabalık açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

*****
BURSA
Mısır’da Mursi hükümetine yönelik darbenin 100’üncü günü sebebiyle Bursa Rabia Platformu tarafından düzenlenen yürüyüşe yüzlerce genç katıldı.
Öğle saatlerinden Orhangazi Parkı’nda toplanan üyeler, Şehreküstü Meydanı’na kadar yürüdü. Mısır’daki darbeciler aleyhine slogan atan gençler, tekbirler getirdi. Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, her türlü darbe girişimine karşı olduklarını belirterek, "Türkiye’de darbeciler cezasını buldu. Mısır’daki darbeciler de bulacak, bu dünyada bulmazsa bile ahrette bulacak” dedi.
Platform adına açıklama yapan Yunus emre Altıntaş ise Mısır halkının yılların mücadelesiyle elde ettiği demokrasinin adil seçim ve demokratik oy hakkı bir yıl bile dolmadan silah zoruyla rafa kaldırıldığını belirtti. Altıntaş, "Birkaç ülke hariç demokrasiyi, insan haklarını, insan onurunu hiçe sayan bu silahlı zorbalığa ve zorbalara sessiz kalmakta ısrar ediyor” diye konuştu.
Eylem, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde noktalandı.

*****
BALIKESİR
Balıkesir’de sivil toplum kuruluşlarından oluşan Rabia Paltformu, Mısır’da yaşanan askeri darbenin 100. gününde yaşanan olaylara dikkat çekerek, Mısır halkının 100 gündür insan olmanın onurunu yaşayamadığını vurguladı.
Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda bir araya gelen Rabia Paltformu üyeleri basın açıklaması yaptı. Ellerinde Mısır’dan çekilen fotoğraflardan oluşturulmuş afişlerle açıklama yapan platform üyeleri, Mısır’da yaşanan olaylara dikkat çekti. Genç Memur Sen Temsilcisi Erdal Şahan, "Mısır’da halkın oyları ile seçilmiş hükümete ve cumhurbaşkanına karşı 3 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbe bugün 100. gününü tamamladı. Mısır halkının yılların mücadelesi ile elde ettiği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy hakkı bir yıl bile dolmadan silah zoru ile rafa kaldırıldı. Birkaç ülke hariç bütün dünya demokrasiyi, insan haklarını hiçe sayan bu silahlı zorbalığa ve zorbalara sessiz kalmakta ısrar ediyor. Menfaatlerini korumak için darbeye darbe diyemeyenler, darbecilere destek verenler, insanlık onuruna, insan haklarına ihanet ettiklerini dahi fark edemiyor" dedi.
Basın açıklamasına çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılırken, açıklamada Mısır’da darbenin ikinci 100 gününe ulaşmaması temennisinde bulunuldu.

*****
SAMSUN
Samsun’da, Rabia Platformu, Mısır’daki askeri darbenin 100. gününde sivil toplum örgütlerinin katılımıyla protesto eylemi düzenledi.
İlkadım ilçesi Gazi Caddesi Konak Sineması önünde yapılan eylemde platform adına basın açıklaması okuyan Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Vehbi Sula, "Mısır’da halkın oylarıyla seçilmiş hükümete ve cumhurbaşkanına karşı 3 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleşen askeri darbe, bugün 100. gününü tamamladı. Mısır, özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldü. Bizler darbe karşıtı direnen gençler olarak, darbeye sessiz kalanları insanlığın katilinin iştirakçisi olarak görüyoruz. Gençlik olarak insanlığın direnişi için direniyoruz. İnsanca yaşamak için yeni bir dünya istiyoruz" dedi.
Ellerinde pankart ve dövizlerle gerçekleşen basın açıklaması, atılan sloganların ardından sonra erdi.

*****
MALATYA
Malatya’da, Rabia Platformu tarafından ‘Gençler Darbeye Direniyor’ yürüyüşü yapıldı.
Kız Teknik Meslek Lisesi önünde başlayan yürüyüş Soykan Meydanı’nda sona erdi. Ellerindeki bayrak ve pankartlarla yürüyen platforma üyeleri Rabia işareti yaparak, Mısır halkına destek verdi.
Yürüyüş sonrası platform adına açıklamada bulunan Genç Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Oğuz Güçlü, “Biz tarihin yaşayan tanıklarıyız. Hiç kimse dünyada olup bitenleri görmezden, duymazdan, bilmezden gelme hakkına sahip değildir. Tüm dünyanın gözü önünde demokrasinin hiçe sayılmasına tarihin şahit tutulduğu, insanlığın en karanlık günlerinden birini daha yaşadığı, kendi halkına katliamın kendi halkının resmi üniformalarıyla işlendiği Mısır darbesi, Mısır halkına değil, tüm insanlığa ve değerlerine yapılmış bir darbe ve katliamdır” dedi.
Rabia direnişine destek vermek için alanlarda olduklarını kaydeden Güçlü, “Kardeş ülke Mısır’da yaşanan bu kahredici olayların içinde bir abide gibi yükselen genç fidanlar; inandığı değerlere canı pahasına sahip çıkma dirayetinin en güzel örneğini vermiştir. Kendi değerlerine sahip çıkan bir yönetimi tercih etmenin bedelini ağır şekilde ödemişlerdir. Bu genç fidanlar, inancımız gereği şehitlik gibi çok yüce bir mertebe ile şereflenmiş, tarihe birer kahraman ve direniş abideleri olarak isimlerini yazdırmışlardır. İşte nu şanlı Rabia direnişinin 100’üncü gününde tüm yurtta ‘Gençler Darbeye Direniyor’ temalı bütün siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının gençlik teşkilatlarının işbirliği ve desteğiyle alanlardayız” diye konuştu.

*****
TOKAT
Tokat’ta sivil toplum kuruluşlarından oluşan Rabia Platformu, Mısır’da yaşanan askeri darbenin 100. gününde yaşanan olaylara dikkat çekti.
Hüdayi Sayıbaş Yeraltı Çarşısı üzerinde bir araya gelen Rabia Platformu üyeleri adına Mahmut Delen basın açıklaması yaptı. Delen, Mısır’da halkın oylarıyla seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanına karşı 3 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbe, bugün yüzüncü gününü tamamladığını kaydetti. Mısır’ın, özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldüğünü ifade eden Delen, “3 Temmuz’dan bu yana tanklar, zırhlı araçlar ve ağır silahlar kullanılarak gerçekleştirilen katliamlarda, aralarında gençlerin, çocukların ve hamile kadınların da yer aldığı binlerce sivil öldürüldü. Zorba kurşunlarıyla ölenlerin ve yaralananların sayısı tam olarak bilinmiyor ve her geçen gün daha da artıyor. Bugün, sadece Mısırda kanlı darbenin 100. günü değil. Tarihin, insanlığın utanç vesikası olarak kaydedeceği, dünya ülkelerinin sessizliğinin, darbeciler eliyle vahşet ve katliamlara seyirciliğinin de 100. günüdür” dedi.
3 Temmuz darbesine sessiz kalanları, insanlığın katlinin iştirakçisi olarak kabul ettiklerini ifade eden Delen, “Vicdanı olan, insan olan herkesi darbeye, darbecilere, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, insan hayatına kasteden her türlü eyleme karşı çıkmaya, Mısır halkının direnişine, insanlığın dirilişine katkı sunmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

*****
GÜMÜŞHANE
Mısır darbesinin 100.günü Rabia Platformu paydaşlarından Genç Memur-Sen tarafından Gümüşhane’de düzenlenen basın açıklaması ile kınandı.
Zafer Meydanında düzenlenen ve Memur-Sen ile AK Parti İl Gençlik Kollarının da desteklediği eylemde bir açıklama yapan Genç Memur-Sen İl Başkanı İsa Aslan, Mısır’da halkın oylarıyla seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanına karşı 3 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbenin bugün yüzüncü gününü tamamladığını söyledi.

“DARBENİN İKİNCİ YÜZ GÜNÜNE ULAŞMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Mısır’da 3 Temmuz’dan beri devam eden duruma karşın vicdanı olan, insan olan herkesi darbeye, darbecilere, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, insan hayatına kasteden her türlü eyleme karşı çıkmaya, Mısır halkının direnişine, insanlığın dirilişine katkı sunmaya davet eden Aslan, “Mısırda 100 gündür hüküm süren zulme isyanımızla kendisini Rabia Kuşağı olarak adlandıran bizler, Mısır’da darbenin ikinci yüz gününe ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Kim olduğuna bakmaksızın mazlumun yanında, kimden geldiğine bakmaksızın zulmün karşısında duracağız.” dedi.

“MISIR ÖLÜM TARLASINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ”
Mısır’ın özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldüğünü kaydeden Aslan, dünyanın ses çıkarmaması, insanlık vicdanının harekete geçmemesi halinde darbecilerin kirli ellerinin ölüm yağdırmaya devam edeceğinin altını çizdi.

“DARBEYE DARBE DİYEMEYENLER İNSANA İHANET ETTİKLERİNİN FARKINDA DEĞİL”
Menfaatlerini korumak adına darbeye darbe diyemeyenlerin ve darbecilere destek verenlerin insan onuruna, insan haklarına ve insanlığın yüzlerce asırlık birikimine, hatta insana ihanet ettiklerini dahi fark edemediklerini ifade eden Aslan, şunları söyledi: “Dün Irak’ta, Afganistan’da, Libya’da ve birçok ülkede sözüm ona demokrasi vaadiyle kan dökmekten geri durmayan Batı, kutsadığı demokrasiyi Mısır’da katleden darbecilere ve vahşetlerine son verecek insani tepkiyi vermekten bile geri duruyor. Bizler, “Darbeye karşı direnen gençler” olarak Mısır’da yaşananları, Mısır halkına yaşatılanları, bütün insanlığa karşı tehdit olarak görüyoruz. 3 Temmuz darbesine sessiz kalanları, insanlığın katlinin iştirakçisi olarak kabul ediyoruz.”

*****
ADANA
Mısır’daki darbenin 100. günü dolayısıyla Adana’da toplanan bir grup, darbe yönetimini protesto etti.
Çeşitli parti, sendika ve STK yöneticileriyle üyelerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik bir grup, Atatürk Parkı içerisinde toplanarak, ‘‘Mısır firavuna mezar olacak, Mursi eğilme Türkiye seninle ve Gençlik Mısır’a sahip çıkacak’’ sloganları eşliğinde Uğur Mumcu Meydanı’na yürüdü.
Üzerinde Rabia işareti bulunan tişörtlerden giyen grup, Sisi ve darbe yönetimine tepki gösterdi.
Burada grup adına konuşan Genç Memur-Sen Adana Şube Başkanı Berat Akıncı, “Büyük ve kadim bir medeniyetin beşiği olan Mısır’da, tam 100 gündür kendi insanına ölüm kusan, işkence yapan cuntacıların darbe iklimi hakimdir. Bugün, sadece Mısır’daki kanlı darbenin 100. günü değil, tarihin, insanlığın utanç vesikası olarak kaydedeceği, dünya ülkelerinin sessizliğinin, darbeciler eliyle vahşet ve katliamlara seyirciliğinin de 100. günüdür” dedi.
Mısır’da yaşananların, bütün insanlığa karşı bir tehdit olduğunu savunan Akıncı, darbeye sessiz kalanları, insanlığın katlinin iştirakçisi olarak kabul ettiklerini belirtti. Vicdanı olan herkesi darbeye karşı duymaya çağıran Akıncı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Rabia kuşağı olarak adlandırılan bizler, Mısır’da darbenin 200. gününe ulaşmasına izin vermeyeceğiz. İnsanlığın ortak birikiminin eseri insanı değerleri kuşanmış bir gençlik olarak, Mısır başta olmak üzere dünya üzerinde yaşanan bütün mezalimlere son verecek yeni bir dünyayı mutlaka kuracağız.”

*****
ÇANKIRI
Çankırı’da sivil toplum kuruluşlarından oluşan Rabia Paltformu, Mısır’da yaşanan askeri darbenin 100. gününde yaşanan olaylara dikkat çekerek, Mısır halkının 100 gündür insan olmanın onurunu yaşayamadığını vurguladı.
Karatekin Parkı Meydanı’nda bir araya gelen Rabia Platformu üyeleri basın açıklaması yaptı. Ellerinde Mısır’dan çekilen fotoğraflardan oluşturulmuş afişlerle açıklama yapan platform üyeleri, Mısır’da yaşanan olaylara dikkat çekti.
Genç Memur Sen Temsilcisi Arif Kırkpınar, "Mısır’da halkın oyları ile seçilmiş hükümete ve cumhurbaşkanına karşı 3 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbe bugün 100. gününü tamamladı. Mısır halkının yılların mücadelesi ile elde ettiği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy hakkı bir yıl bile dolmadan silah zoru ile rafa kaldırıldı. Birkaç ülke hariç bütün dünya demokrasiyi, insan haklarını hiçe sayan bu silahlı zorbalığa ve zorbalara sessiz kalmakta ısrar ediyor. Menfaatlerini korumak için darbeye darbe diyemeyenler, darbecilere destek verenler, insanlık onuruna, insan haklarına ihanet ettiklerini dahi fark edemiyor" dedi.
Kırkpınar, darbeye karşı direnen gençler olarak dünyada yapılan bütün darbelere karşı olduklarını vurguladı.
Basın açıklamasına çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılırken, açıklamada Mısır’da darbenin ikinci 100 gününe ulaşmaması temennisinde bulunuldu.
"Kahrolsun Amerikan Demokrasisi" ve "Mısır’a selam, direnişe devam" sloganları atan grup daha sonra toplu olarak Mısır’daki direnişin sembolü haline gelen "Rabia" işareti yaptı.
(İHA)