BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

NATO’dan Türkiye açıklaması

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Türkiye’nin savunma füzesi ihalesini teknoloji transferi yapmayı kabul eden Çinli şirkete vermes...

Abone ol

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Türkiye’nin savunma füzesi ihalesini teknoloji transferi yapmayı kabul eden Çinli şirkete vermesiyle alakalı olarak, "askeri ekipman alımının milli bir karar olduğunu" söyledi.
Rasmussen, aylık olağan basın toplantısında bir gazetecinin konuya ilişkin sorusu üzerine, "Öncelikle şunu tekrar vurgulamak istiyorum: Askeri ekipman alımı milli bir karardır" ifadesini kullandı. NATO’nun en temel ilkelerinden birinin, bu yöndeki kararların milli nitelik taşıması olduğunu kaydeden Rasmussen, bununla birlikte ittifak üyesi ülkelerin uyumlu şekilde çalışmasının yanı sıra, askeri ekipmanların da birlikte çalışabilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.
Türk makamlarının bu durumun farkında olduğunu umduğunu belirten Rasmussen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de bu konuda henüz nihai bir karar alınmadığı yönündeki açıklamasını hatırlattı.
Rasmussen, konuya ilişkin açıklamasında ayrıca, NATO’nun Türkiye dahil ittifak üyesi ülkelerle sürekli istişare içinde olduğunu da kaydetti.
(İHA)