BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

TÜRKİYE İLE GİNE ARASINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Gine ile madencilik, tarım, sulama, gıda, enerji, müteahhitlik ve müşavirlik alanlarında işbirliğine hazırız...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Gine ile madencilik, tarım, sulama, gıda, enerji, müteahhitlik ve müşavirlik alanlarında işbirliğine hazırız” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye-Gine Ticaret, Ekonomik ve Teknik İşbirliği Karma Komisyonu 2. Dönem Kapanış Toplantısı’na katıldı. Ekonomi Bakanlığı Toplantı Salonu’nda yapılan görüşmede Gine heyetine, Gine Uluslararası İşbirliği Bakanı Koutoub Moustapha Sano başkanlık yaptı. Toplantıda, iki ülke arasındaki mevcut ticari ve ekonomik ilişkiler gözden geçirilerek ikili ticaretin geliştirilmesi, sanayi, enerji, ormancılık ve su kaynakları, müteahhitlik, tarım ve ulaştırma alanlarında işbirliği imkanları görüşüldü. İki ülke arasında işbirliği anlaşması imzalandı.
Bakan Avcı, yaptığı konuşmada, Türkiye ve Gine’nin ortak değerleri paylaşan kardeş ülke olduğuna vurgu yaptı. İmzalanan ticaret ve ekonomik karma işbirliği anlaşmasının iki ülke arasındaki ilişkileri daha ileri seviyeye taşıyacağına dikkat çeken Avcı, “Bu belge ilişkilerin geliştirilmesi için basmak olacaktır” dedi.
Türkiye’nin ekonomik gelişimi ve dış ticaret rakamlarını heyetle paylaşan Bakan Avcı, Türkiye’nin Avrupa’nın 6., dünyanın ise 17. büyük ekonomisine sahip olduğunu belirtti. AK Parti Hükümeti olarak 2003 yılında Afrika’ya yönelik açılım stratejisi geliştirdiklerini ifade eden Avcı, Afrika stratejisinin bölgenin gelişimine de katkı sağladığını söyledi. Avcı, özel sektörün önemine de değinerek, “Bizim en büyük görevimiz özel sektörün yolunu açıp, ekonomik gelişmeyi özel sektörün omuzlarında ilerletmek” şeklinde konuştu. İki ülke arasında yapılacak anlaşma ile çeşitli sektörlerde işbirliği yapılacağını kaydederek, “Gine ile madencilik, tarım, sulama, gıda, enerji, müteahhitlik ve müşavirlik alanlarında işbirliğine hazırız” ifadesini kullandı.
(İHA)