BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Gençliği'nden çözüm sürecine destek

Genç Barış İnisiyatifi'nden çözüm sürecine destek açıklaması geldi.

Abone ol

Genç Barış İnisiyatifi Derneği Başkanı Emre Akkaş, GBi tarafından organize edilen ve 10 Gençlik Derneği ile 15 Öğrenci Konseyi tarafından desteklenen 'Çözüm Süreci' bildirisini okudu.

Bildiride Türkiye Gençliği'nin hislerine tercüman olduklarını belirten Akkaş, artık daha fazla kan akmasını, gözyaşı dökülmesini istemediklerini ifade etti.

"Ne oldu da, asırlar boyunca birbirinin en büyük dostu olmuş, “Türk ve Kürt” şeklinde farklı iki millet olma düşüncesinin telaffuz dahi edilmesini hoş karşılamamış olan Türkiye halkı, birlikte yaşamayı istemeyecek kadar huzursuz edildi?" sorusunu soran GBİ Derneği Başkanı Emre Akkaş, neden bu noktaya gelindiğinin akademik ve sosyolojik anlamda iyi bir şekilde sorgulanıp analiz edilmesinin gerekliliğine dikkat çekti.

Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip Türkiye gençliğinin artık ölme ve öldürmeyle, terörle uğraşmaması gerektiğini ifade eden Akkaş, "Sadece Türkiye'ye değil, bölgesine ve tüm dünyaya dair fikirler üretecek, projeler sunacak, insani değerleri tüm dünyada savunacak; haksızlığın ve adaletsizliğin karşısında olacak, özgüveni yüksek ama mütevazi Türkiye gençliği, değil sadece ülkesine ve bölgesine, tüm dünyaya ilaç olacaktır." sözleriyle ideal Türkiye Gençliği'nin nasıl olması gerektiğini tasvir etti.

Bildiride Mevlana'dan, Yunus Emre'den, Hacı Bektaş-ı Veli'den, Ahmed-i Hani'den ve Mustafa Kemal Atatürk'ten referanslar veren Genç Barış İnisiyatifi Derneği Başkanı Emre Akkaş, çözüm sürecine Türkiye Gençliği olarak destek verdiklerini söyledi.

Bu süreçte en önemli görevin meclise düştüğünün altını çizen Akkaş, çözüm sürecinde tüm milletvekillerinin ideolojik kaygılarını bir kenara bırakarak tamamen insani duruşlarıyla etkin bir rol oynamasının önemini vurguladı. GBİ Derneği Başkanı Akkaş, bu süreçte atılan adımların, oluşturulan projelerin kamuoyuyla, STK'larla ve gençlerle daha açık bir şekilde paylaşılmasını siyasilerden talep ettiklerini belirtti.

Bildiri sonunda milletvekillerine seslenen Emre Akkaş, 'Barış ve kardeşlikte buluşalım' diyerek sözlerini tamamladı.