BIST 10.284
DOLAR 32,31
EURO 34,86
ALTIN 2.410,56
HABER /  GÜNCEL

Türkiye en yüksek oyu aldı

Birleşmiş Milletler’in bir ihtisas kuruluşu olan Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Yönetim Kurulu üyelikleri için Cenevre’de yapılan seçimle...

Abone ol

Birleşmiş Milletler’in bir ihtisas kuruluşu olan Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Yönetim Kurulu üyelikleri için Cenevre’de yapılan seçimler sonucunda Türkiye en yüksek oyu alarak ILO Yönetim Kurulu Asil üyeliğine seçildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler’in bir ihtisas kuruluşu olan Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Yönetim Kurulu üyelikleri için 2 Haziran 2014 tarihinde Cenevre’de yapılan seçimler sonucunda Türkiye’nin en yüksek oyu alarak ILO Yönetim Kurulu Asil Üyeliğine seçildiği bildirildi. ILO Yönetim Kurulu’nun Mart, Haziran ve Kasım aylarında olmak üzere yılda 3 kez toplandığı hatırlatılan açıklamada, "ILO Genel Müdürünün seçimi ve çalışmalarının denetimi, her yıl düzenlenen Uluslararası Çalışma Konferansı’na sunulmak üzere taslak bütçe ve programların hazırlanması, Konferans’ın gündem taslağının hazırlanması gibi önemli fonksiyonları bulunan Yönetim Kurulu’nun üyeleri 3 yıllığına seçilmektedir" denildi. Batı Avrupa Grubu’nu temsil etmek üzere asil üye olarak aday gösterilen Türkiye, 2014-2017 döneminde ILO Yönetim Kurulu’nda görev yapacak. Türkiye daha önce bu görevi 1996-1999 yılları arasında yürütmüştü.
Türkiye, 2017 yılında yapılacak olan ILO Genel Müdürü seçimlerinde ILO Yönetim Kurulu Asil Üyesi olarak oy kullanacak. Bu sonuç, Türkiye’nin uluslararası kuruluşlardaki aktif tutumunun bir yansıması olması bakımından önem arz ediyor.
(İHA)