BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Türkiye dünyadan hızlı değişiyor

IBM Türkiye Genel Müdürü Isabel Gomez Cagigas, bilgisayar sektörünü ve Türkiye'yi değerlendirdi.

Abone ol

IBM Türkiye Genel Müdürü Isabel Gomez Cagigas, Türkiye'nin IBM için çok önemli bir pazar olduğunu belirterek, ''Dünya hızlı değişiyor fakat Türkiye daha da hızlı değişiyor'' dedi.

IBM Çözümler Zirvesi 2013 kapsamında gazetecilerle bir araya gelen Cagigas, sektörün çok hızlı değişkenlik gösteren bir yapıda olduğunu dile getirerek, bir yıl önce geçerli olan şeyin bir yıl sonra öneminin kalmayabildiğini dile getirdi.

IBM Türkiye'nin 75 yaşında olduğunu anımsatan Cagigas, ''Bir çok ülkede 75 yıllık bir IBM yok, Türkiye'nin iş alanı kendisini sürekli geliştiriyor. Türkiye'de 5 ana büromuz var, bundan da gurur duyuyoruz'' dedi.

Cagigas, Türkiye'nin her geçen gün daha da cazip hale geldiğini dile getirerek, ''Türk müşterilere daha etkin ve daha verimli olabilmek için buradayım. Dünya hızlı değişiyor fakat Türkiye daha da hızlı değişiyor. Türkiye olgun pazarlardaki en genç nüfusa sahip ve küreselleşiyor. Türkiye yeni pazarlar ve yeni iş alanları için ortam yaratıyor, Türkiye'nin büyümesine destek vermeyi hedefliyoruz'' diye konuştu.

IBM ÇÖZÜMLER ZİRVESİ

İstanbul'da düzenlenen ve gün boyu devam edecek etkinlik çerçevesinde, IBM'in Türkiye'deki 75. Yılında, iş dünyasının geleceğini şekillendiren modelleri anlatılıyor.

Sektörlerin gelecek trendlerinin incelendiği, iş ve BT dünyasından bini aşkın kişinin katıldığı etkinlikte, ''Akıllı Şehirler'' ve ''Akıllı Perakendecilik'' başta olmak üzere düzenlenen panellerde, bankacılık, sağlık, perakende, şehircilik, telekom ve sigorta gibi alanlardaki yeni iş modelleri ele alınıyor.