BIST 10.046
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.429,32
HABER /  GÜNCEL

Türkiye çifte bayram mutluluğu yaşadı

Türkiye bugün Kurtuluş Savaşı’nın kazanıldığını müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı ile Ramazan Bayramı'nın birarada kutlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Abone ol

Türkiye, "11 Ayın Sultanı" Ramazan ayının ardından kutlanan Ramazan Bayramı'nı ve Kurtuluş Savaşı'nın kazanıldığını müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı birlikte kutluyor.

TÜRKİYE'DEN BAYRAM MANZARALARI... TIKLAYIN

Bakanlar Kurulu kararıyla idari tatil verilmesiyle bu yıl 9 güne çıkan Ramazan Bayramı tatili, birçok vatandaşa dinlenme ve gezme fırsatı sağladı. Ramazan Bayramı'nda geleneksel aile ziyaretleri yapan vatandaşlar, büyüklerin ellerini öperken, çocukları da unutmadılar. Hem harçlıklar verildi hem de şekerler yendi.

BİR İLK YAŞANDI

Türkiye'nin diğer bayramı 30 Ağustos'u kutlamak isteyen vatandaşlar ise sokaklara döküldü.

Ankara'da törenler saat 07.00’de başladı ve 08.30da Atatürk anıtlarına çelenk konulması ile devam etti. Saat 08.45te Anıtkabirde gerçekleştirilen törenin ardından ise saat 09.45te Genelkurmay Başkanlığında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bu yıl ilk kez Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanlarıyla beraber tebrikleri kabul etti. Saat 11.00de AKM (Hipodrom) geçit töreni yapıldı. Saat 12.00de de 21 pare top atışı gerçekleştirildi.

ANITKABİR'DEN GÖRÜNTÜLER...


İSTANBUL'DA ADRES VATAN CADDESİ

İstanbul'da ise kutlamalar saat 09.30da Taksim Cumhuriyet Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. İstiklal Marşı eşliğinde bayrağın göndere çekilmesinin ardından 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman şeref defterini imzaladı. Saat 10.00da da resmi erkân Harbiye Orduevinde tebrikleri etti. Resmi geçit de saat 11.00da Aksaray Vatan Caddesinde gerçekleştirildi.