BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.436,05
HABER /  GÜNCEL

Paşa tank üzerinden böyle seslendi!

Tören Komutanı Tuğgeneral Mehmet Dişli, Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemini belirten konuşmasını tank üzerinden yaptı.

Abone ol

Tören Komutanı Tuğgeneral Mehmet Dişli, Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemini belirten konuşmasını tank üzerinde yaptı.

Tuğgeneral Dişli, bugün Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ebedi başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen bağımsızlık mücadelesinden ulusça zaferle çıkışın 89. yıl dönümünü kutlamanın gururu yaşadıklarını söyledi.

Türk ulusunun kahramanlıklarla dolu tarihinde önemli bir aşama olan bu zaferin, Türk vatanı ve bağımsızlığı yok edilmek istenen ulusun, kadın-erkek, genç-yaşlı tüm fertleriyle birlikte sarsılmaz azimle verdiği yaşam mücadelesinin en büyük göstergesi olduğunu ifade eden Tuğgeneral Kandemir, şöyle konuştu:

''Bu zafer, büyük Türk ulusu ve kahraman ordusunun en zor şartlarda bile bağımsızlığı ve özgürlüğü söz konusu olduğunda nasıl ayağa kalktığının, Türk'ün birlik ve beraberliğinin nelere muktedir olduğunun eşsiz bir örneğidir. 30 Ağustos zaferiyle sadece düşman mağlup edilmemiş, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri de atılmıştır."