BIST 10.392
DOLAR 32,49
EURO 34,90
ALTIN 2.406,46
HABER /  GÜNCEL

Türkiye AB'ye üyelik şartını koydu

Brüksel zirvesi sonrası halkın AB'ye bakışı nasıl oldu? Türk Aydınlanma Vakfı'nın yaptığı ankette serbest dolaşım ve Kıbrıs konusunda çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Abone ol

17 Aralık sonrası Türk halkı ne düşünüyor? Belirsiz konuların devam etmesi halkın kafasını karıştırdı. Türk Aydınlanma Vakfı da Brüksel zirvesi sonrası vatandaşların AB'ye bakış açısını 2011 kişiyle yüzyüze yaptığı bir anketle değerlendirdi.

38 şehirde 23-27 Aralık tarihleri arasında serbest, memur, işçi, köylü, üniversiteli, emekli ve işsizler arasında anket yapıldı.

Anketlere göre halk serbest dolaşımı şartsız istiyor. Kıbrıs konusunda da hassasiyetler devam ediyor. Halkın ezici çoğunluğu Kuzey Kıbrıs'ın Rumların insafına terkedilmesine karşı çıkıyor.

AB Katılımı süreci başlangıcında Türk kamuoyuna 3 soru soruldu

Serbest dolaşımın yasaklandığı Avrupa Birliği'ne 10 yıl sonra üye olmak ister misiniz?

Hayır: Yüzde 82
Evet : Yüzde 7

Kıbrıs Rum kesiminin Türkiye tarafından devlet olarak tanınmasının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yok sayılması anlamına geldiğini biliyor musunuz?

Hayır: Yüzde 73
Evet : Yüzde 14

Türkiye'nin 15 yıl sonra AB üyesi olma karşılığında Kuzey Kıbrıs Türk devletinin kaderinin şimdiden Rumların eline geçmesini istiyor musunuz?

Hayır: Yüzde 93
Evet : Yüzde 1