BIST 10.612
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.429,21
HABER /  DÜNYA

Türkiye 2071’de çok farklı bir noktada olacak

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, “Türkiye, inşallah 2023’de dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. 2053’de İsta...

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, “Türkiye, inşallah 2023’de dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. 2053’de İstanbul dünyanın en güzel şehri olacak. 2071’de ecdadının birinci yıl dönümünde Türkiye çok farklı bir noktada olacak. Bunları sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Bağış, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın konuğu olarak Çeliktepe Mahallesi sokak iftarında ilçe sakinleriyle buluştu. İftar öncesi alana gelen Bakan Bağış, yüzlerce masayı tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet edip oruçlarının kabul olmasını diledi.

FIRINCIYA GİREREK ÇALIŞANLARLA SOHBET ETTİ
Bir fırıncının sofralara ekmek yetiştirdiğini gören Bakan Bağış, fırıncıya gererek çalışanlarla sohbet etti. Fırıncılarla toplu fotoğraf da çektiren Bakan Bağış, bir çalışanın eğilmesi dikkatini çekerek, “Millet ayağa kalksın diye biz iktidar olduk” dedi.
İftar öncesi konuşmasını gerçekleştiren Bağış, Kağıtahne’nin Çeliktepe Mahallesi’nde vatandaşlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Ramazanını hazzını doya doya yaşadıklarını söyleyen Bakan Bağış, “Ramazanın hazzını yaşayamayan Suriyeli, Mısırlı, Arakanlı kardeşlerimiz var. Onlara dualarınızı eksik etmeyin” diye konuştu.
Türkiye her geçen gün büyüdüğünü belirten Bakan Bağış, “Türkiye büyüdükçe mazlumların sesi, zalimlerin kâbusu oluyor. Türkiye, inşallah 2023’de dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. 2053’de İstanbul dünyanın en güzel şehri olacak. 2071’de ecdadının birinci yıl dönümünde Türkiye çok farklı bir noktada olacak. Bunları sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise, “Küçük büyük bütün mahalleli olarak buradayız. Hep birlikte bu sofralarda oruçlarımızı açacağız. Allah oruçlarımızı kabul etsin” ifadelerini kullandı.
Bakan Bağış ve sokaktaki binlerce vatandaş, okunan duaların ardından oruçlarını açtı. Bakan Bağış teravih namazının ardından Kağıthane Hasbahçe’ye giderek Ramazan etkinliklerine katılacak.