BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,90
ALTIN 2.430,90
HABER /  GÜNCEL

Türkiye 13 madalya ile bitirdi

Elazığ’da Türkiye dahil 6 ülkenin katıldığı Balkan Gard Prix 2014 Triatlon Şampiyonası’nda Türkiye 5’i altın toplam 13, Bulgaristan 3, Roman...

Abone ol

Elazığ’da Türkiye dahil 6 ülkenin katıldığı Balkan Gard Prix 2014 Triatlon Şampiyonası’nda Türkiye 5’i altın toplam 13, Bulgaristan 3, Romanya ise 2 madalya kazandı.
Türkiye Triatlon Federasyonu, Elazığ Valiliği, Belediye Başkanlığı, Fırat Üniversitesi ve Ticaret Odası Başkanlığı’nın desteklediği Balkan Grand Prix 2014 Triatlon final yarışları organizasyonu, Elazığ’ın Sivrice ilçesi Hazar Gölü kıyısında yapıldı. Türkiye, Makedonya, Bulgaristan, Sırbistan, Romanya ve Yunanistan’dan toplam 62 sporcunun katıldığı Balkan Grand Prix 2014 final yarışları 750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet sürüşü ve 5 kilometrelik koşu ile tamamlandı. Yarışmalarda Türkiye’den 5 sporcu altın, 4 sporcu gümüş, 4 sporcu da bronz madalya kazandı.
Türkiye’den altın madalyayı yıldız erkeklerde Hüseyin Almaç, yıldız kızlarda Damla Alkımölmez, genç erkeklerde Ali Atlan, elit bayanlarda İpek Öztosun ve elit erkeklerde Ali Mutlu kazandı. Gümüş madalyaları ise yıldız kızlarda Elif Polat, genç erkeklerde Kutlhan Konuk, elit bayanlarda Ece Bakıcı, elit erkeklerde Melih İlker Gücüyener; bronz madalyaları da genç bayanlarda İlayda Kara, genç erkeklerde Caner Algün, elit bayanlarda Ceren Orhanlı ve elit erkeklerde Muhammet Onay kazandı.
Bulgaristan’dan ise gümüş madalyayı yıldız erkeklerden Stanielav Hristov Vanev, bronz madalyayı yıldız kızlardan Hristina Hristova Karakoleva ve yıldız erkeklerden Hristo Hiristov Yovev kazandı. Romanya’dan da genç bayanlarda altın madalyayı Balan Andra, gümüş madalyayı ise yine genç bayanlarda Nanac Antonela kazandı.
Makedonya, Sırbistan ve Yunanistan’dan ise hiçbir sporcu dereceye giremedi. Dereceye girenlerin madalyaları yarışmalara katılan protokol tarafından sporculara takdim edildi. Balkan Gard Prix 2014 Triatlon Şampiyonası’nı destekleyen kurumlara da plaket verildi.