BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiye 10 kartaldan biri olacak

Garanti Bankası'nın İspanyol ortağı BBVA'nın CEO'su Francisco Gonzalez'den Türk ekonomisine müthiş övgü.

Abone ol

İstanbul'da bulunan İspanyol bankası Francisko Gonzalez'e göre Türkiye dünya ekonomisini yüzde 20 büyüten 10 kartaldan biri olacak.

Doğuş olding Başkanı Fent Şahenk ve Garanti Bankası nda ortağı ispanyol bankacılık devi BBVA'nın Başkanı aynı zamanda CEO'su olan Francisco Gonzalez ile ekonomi muhabirleriyle buluştu. 

YÜKSELEN KARTALLAR

Sohbete katılan Habertürk'ten Yavuz Barlas, Gonzales'in açıklamalarını gazetesinde şöyle aktarıyor:

"Bunu şu cümlelerle de ifade ediyor: "Ferit Bey ile ortak olmaktan çok mutluyuz. İki tarafın da çok iyi bir ekibi var ve uyum içinde çalışıyor. Kurumsal kültürlerimiz birbirine çok benziyor." TÜRKİYE ÜST SIRADA Ancak BBVA Başkanı'nın yüzünü güldüren ve geleceğe umutla bakmasının arkasında duran asıl nedeni sohbetin ilerleyen safhalarında öğreniyoruz.

Francisco Gonzalez, dünya ekonomisine yön verecek ekonomileri BRIC, G7 veya yerine "EAGLES" olarak tanımlıyor. Yani 'yükselen kartallar.'

 Gonzalez "kartalları" şöyle açıklıyor: "Gelecek 3 yıl içinde 10 ülke dünya ekonomisindeki büyümenin yüzde 50'sini gerçekleştirecek. Bu ülkelerin arasında Türkiye de üst sıralarda. Biz bunlara yükselen kartallar adını verdik. Ve bu 10 ekonominin dünya büyümesine katkısı da yüzde 20'ler seviyesinde olacak. İşte BBVA da bu ülkelerde önemli faaliyetler gösteriyor. Türkiye'nin bu ülkeler içinde önemli bir potansiyeli bulunuyor."