BIST 10.616
DOLAR 32,25
EURO 35,00
ALTIN 2.432,00
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Türkeş'in mezarını kaldırmak istiyorlar

Milliyetçi hareketin sembol ismi Türkeş'in mezar yeri mi değiştirilecek? Bu konuda ciddi duyumlar aldığını söyleyen Bahçeli, iktidarı uyardı.

Abone ol

Alparslan Türkeş'in mezar yerinin değiştirileceği iddiası, Ankara'da günün konusu oldu. Bu yönde duyumlar aldığını iddia eden MHP Lideri Devlet Bahçeli, rahatsızlığını "Böyle bir şeye girişirlerse çok kötü olur. Türkeş’in mezarına dokunurlarsa büyük yanlış yaparlar" sözleriyle dile getirdi.

Hükümetin 27 Mayıs ile hesaplaşmak istediğini savunan Bahçeli, Menderes'i deviren askeri yönetimin içerisinde Türkeş'in olmasının gerekçe gösterildiğini iddia etti.

Bahçeli, Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila'ya konuştu. Bila bugünkü köşesinde "" diyen Bahçeli'nin sözlerine yer verdi:

"(...)Bu yönde ciddi duyumlar aldık. Merhum liderimiz Alparslan Türkeş’in mezarını kaldırmayı düşündükleri yolunda haberler aldık. Başbakan, 8 yıl sonra merhum Menderes’i hatırladı, mezarını ziyaret etti. Sonra Aydın Menderes’i ziyaret etti. Bu temaslar sırasında 27 Mayıs’la hesaplaşma anlamında Türkeş’in mezarının da bulunduğu yerden kaldırılması konuşulmuş. 27 Mayıs’ta Türkeş ihtilal lideriydi, bu nedenle mezar yeri kaldırılmalı, denilmiş duyumları aldık. Zannediyorum Devlet Mezarlığı’na veya başka bir yere nakledilmesi düşünülmüş.

Böyle bir şeye girişirlerse çok kötü olur. Türkeş’in mezarına dokunurlarsa büyük yanlış yaparlar. Rahmetli Türkeş’i bir ihtilal lideri olarak görmekten çok köklü bir siyasi hareket olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin lideri olarak, bir siyasi parti lideri olarak görmek gerekir. Tabii bu tür duyumlar bizleri çok üzdü. Bu konuşmalarda önce ülkücü camianın tepkisini azaltmak lazım gibi sözler de sarf edilmiş. MHP lideri Bahçeli, Türkeş’in mezarına dokunulmasının yapılacak en büyük hatalardan biri olacağını vurguladı."