BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,75
ALTIN 2.428,37
HABER /  GÜNCEL

Türk'e yumruk Yüksekova'yı karıştırdı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yola barikat kurarak ateş yakan kalabalığa polis müdahale etti.

Abone ol

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde sabah saatlerinde kepenkler açılmadı. Kapatılan DTP eski Genel Başkanı Ahmet Türk’e yapılan yumruklu saldırıyı protesto eden bir grup ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Polis gösterecileri dağıtmak için gözyaşartıcı bomba ve tazyikli su kullandı.

Kapatılan DTP eski Genel Başkanı Ahmet Türk’e dün Samsun’da yapılan yumruklu saldırı Yüksekova’da kepenkler kapatılarak protesto edildi. Sabah saatlerinde fırın ve nöbetçi eczane dışında tüm işyerleri kepenklerini kapatırken, 50- 60 kişilik bir grup da Şemdinli yolu üzerinde toplanarak gösteri yaptı.

Yola barikat kuran gruba polis dağılmaları uyarısında bulundu. Grubun taşla karşılık vermesi üzerine polisle göstericiler arasında gerginlik yaşandı. Polis göstericileri dağıtmak için gözyaşartıcı bomba ve tazyikli su kullandı. İlçedeki olaylar yer yer devam ediyor.

Bu arada Van ve Hakkari’de öğlen saatlerinde konuyla ilgili basın açıklaması yapılacağı da belirtildi.   

TÜRK'TEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Kapatılan DTP Eski Genel Başkanı Ahmet Türk, Havza Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından hastane çıkışında bir basın açıklaması yaptı. Türk, “Herkesi akli selim olmaya davet ediyorum. Faşist bir insanın saldırısına uğradık. Umut ediyorum ki, bu gibi şeyler toplumumuzda bir gerginlik yaratmaz.

Tabi ki burada olayın işleyiş biçimi ve alınan önlemler konusu gerçekten incelenmesi gerekiyor. Polislerin arasında bu olay gelişiyorsa, elini kolunu sallayıp gelip yumruk atabiliyorsa, burada bir ihmal var. Bunun ciddi şekilde araştırılmasını istiyoruz. Tekrar halkımıza şunu söylüyorum. Herkes aklı selim olmalı. Gerginlik yaratmak isteyenlerin oyununa gelmemeliyiz” diye konuştu.