BIST 10.254
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.408,18
HABER /  GÜNCEL

Türk TVlerinin Karadzic ayıbı

Bosna Kasabı, Lahey'de hakim karşısına çıktı! Karadzic'in savunması tüm dünya kanalları yayınlerken bizimkiler unuttu!

Abone ol Firari olarak geçen 11 yılın ardından geçtiğimiz hafta Belgrad'da yakalanan Bosnalı Sırpların eski siyasi lideri Radovan Karadziç, dün Lahey'de BM Savaş Suçları Mahkemesi'ne çıktı.

Son yılların en önemli davasında, mahkeme heyeti yaşanacak tartışmaların önüne geçebilmek amacıyla; Karadzic için hazırlanmış iddianameyi "canlı yayında" yüzüne okuma kararı aldı. Tüm dünyanın merak ettiği şey ise Karadzic'in, dünyanın en ağır suçlamalarına karşı yapacağı savunmaydı.

Bu kararın ardından tüm dünya medyasında olağanüstü bir hareketlilik yaşandı. Saatler 17.00'yi gösterdiğinde ise mahkeme heyeti başkanı, Karadzic'e yöneltilen suçları canlı yayında yüzüne okumaya başladı.

Tüm dünya da olduğu gibi Cnn Türk, NTV, SKYTURK, Haberturk, Ülke TV canlı yayında bu anı izleyicilerine aktarırken, birer birer rutin gündemlerine döndü ve Lahey'den yapılan canlı yayınlar ağız birliği etmişçesine susturuldu. Bu öyle susturmaydı ki, Bosna'da ki o inanılmaz vahşetten kaçıp; Türkiye'ye sığınmış binlerce vatandaşımızı hiçe saydı...

O dakikalarda El Cezire, BBC, CNN International ise canlı yayınına devam etti. Türkiye ise bu ağır suçlamalara karşı yapılan o itiraflarla dolu savunmayı, ne yazıkki Türk haber kanallarından izleyemedi. Yapılacak şey aslında çok basitti... Çevirmen dahilinde Lahey'den yapılan canlı yayına bağlanmak ve belki de biraz sabretmek... Ama olmadı, Türkiye yine bu kadar önemli bir davayı Türk haber kanallarından takip edemedi.