BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türk Telekom'dan Somali'ye yardım

Türk Telekom A.Ş, son yılların en büyük insanlık dramlarından biriyle karşı karşıya olan Somali'ye yardım elini uzattı

Abone ol

Türk Telekom Genel Müdürü Gökhan Bozkurt, yardım kampanyasına gönüllü olarak katılan bazı Türk Telekom çalışanlarıyla Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkan Vekili İbrahim Ejder Kaya'yı ziyaret ederek yardım çekini teslim etti.

Bozkurt burada yaptığı konuşmada, Afrika'da yaşanan sefalete ve yoksulluğa Türk halkının hassasiyet gösterdiğini belirterek, ''Bu yıl iftarlarımız Somali'ye. Arkadaşlarımız, Somali'de bu kadar aç insan varken tok olmayı kendilerine yediremedi. Bu nedenle tüm Türk Telekom çalışanlarını tebrik ediyorum'' diye konuştu.

Milyonlarca insanın açlıkla mücadele ettiği Somali'ye yardım maksadıyla öncelikle şirket bünyesinde planlanan iftar programlarının tümünün iptal edildiğini bildiren Bozkurt, şirket çalışanlarının da kendi aralarında yardım kampanyası gerçekleştirdiğini söyledi.

Böylece hem şirketin hem de çalışanların bireysel katkısıyla önemli bir yardım miktarına ulaşıldığını vurgulayan Bozkurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türk Telekom ailesindeki 25 binden fazla çalışma arkadaşımız, Somali'de yaşanan drama kayıtsız kalmadı, tabağındaki yemeğini dünyanın başka bir köşesindeki yardıma muhtaç insanlarla paylaşmak istediğini dile getirdi, inisiyatif aldı, yardım toplayarak Somali'ye bağışlamak üzere harekete geçti. Türk Telekom yönetimi olarak biz de her yıl geleneksel olarak düzenlenen tüm çalışanlarla birlikte yaptığımız iftarı yine çalışanlarımızın isteği ile bu yıl yapmama kararı aldık ve bu bütçeyi Somali'ye gönderilecek yardıma ekledik. Gösterdikleri bu hassasiyet için Türk Telekom çalışanlarına yürekten teşekkür ediyor, böyle bir duyarlılıkla hareket eden bu büyük ailenin bir ferdi olduğum için ne kadar mutlu olduğumu bir kez daha yinelemek istiyorum.''

Yardımların ulaştırılması konusundaki çalışmaları için AFAD'a da teşekkür eden Bozkurt, 1.5 milyon liralık yardım çekini Kaya'ya teslim etti.

İbrahim Ejder Kaya da kısa süre önce Somali'yi ziyaret ettiğini ve orada yaşananları yerinde gördüğünü belirterek, ''İnsan elinde ne varsa vermek istiyor. Yardımlar konusunda Türkiye'de insanlarımız duygusal patlama yaşıyor. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' sözü bu noktada önemli. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı içinde bu yardımların yerine ulaştığını bilsinler'' şeklinde konuştu.

Bu arada Türk Telekom tarafından yapılan 1,5 milyon liralık bağışın, Somali'ye şirket bazında tek seferde yapılan en yüksek yardım olduğu belirtildi.