BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

TT Arena'da muhteşem veda!

Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları görsel şölene dönüştü.

Abone ol
Türk Telekom Arena'da gerçekleşen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış gecesi görsel şölene dönüştü. Kadir Çöpdemir'in sunduğu geceye Başbakan Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile geldi. Çocukların gösterileri ile coşkunun tırmandığı gecede renkli görüntüler yaşanıyor. Sahneye çıkan Türkçe'nin çocukları tek tek performanslarını sergiliyor. Çocukların performansı on binlerden tam not aldı.

Uluslararası Türçe Derneği (Türkçeder) tarafından organize edilen 10. Uluslararası Türkçe Olimpayatları, Türk Telekom Arena Stadı'nda düzenlenen muhteşem bir törenle veda etti.  52 bin kişilik stat tıklım tıklım dolarken, dışarıda kalan izleyiciler için dev ekran kuruldu.
 
Saat 21.00'da başlayan program öncesi on binlerce insan Türkçe sevdalılarının performansını izledi. Program öncesi bazı çocuklar gecede söyleyecekleri şarkıların provalarını yaptı. Özellikle Ahmet Kaya'nın sesine benzerliği ile dikkat çeken Pakistanlı Arslan Naseer'e ilgi büyük oldu. Naseer, şarkısını söylerken tribünlerden sık sık alkış aldı.

41 İLDE ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Program öncesi konuşan Türkçe Olimpiyatları Genel Sekreteri Tuncay Öztürk, 30 Mayıs'ta başlamış oldukları hizmeti bu akşam noktalayacaklarını ifade etti. Öztürk, "Türk Telekom 123.20120615005327.jpgArena Stadı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla muhteşem bir kapanış töreni hazırladık. Bu yıl 10. Yıl olması münasebetiyle 41 ilde büyük etkinlikler gerçekleştirdik. Bir çoğu statta yapılan etkinlikleri bir buçuk milyon kişi canlı olarak izledi." diye konuştu.
 
Öztürk, Türk Telekom Arena Stadı'nın 55 bin kişilik olduğunu hatırlatarak, "Aslında buranın kapasitesi belli. Dışarıda birçok kişinin olduğunu biliyoruz. Stadın içine ve çevresine 100 bin kişinin gelmesini bekliyoruz. Ancak biz, hazırlıklarımızı 200 bin kişi gelecekmiş gibi yaptık. İstanbul'a yakışır bir kapanış töreni yapacağız." dedi
 
ERDOĞAN'DAN DÜNYA ÇOCUKLARINA BEYAZ GÜL

Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı, stadyum girişinde Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Tertip Komitesi Başkanı Mehmet Sağlam ve olimpiyat çocukları çiçeklerle karşıladı. Başbakan Erdoğan kendisini çiçeklerle karşılayan çocuklarla özel olarak ilgilendi.  Başbakan Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.129.20120615005742.jpg

Erdoğan, ismi anons edilince ayağa kalkarak tribünleri selamladı. Daha sonra Türkçe'nin çocuklarına masasındaki beyaz güllerden attı.

SARIGÜL'DEN OLİMPİYATLARA BÜYÜK ÖVGÜ
 
10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış töreni için Türk Telekom Arena'ya gelen Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, organizasyonun ülke tanıtımına önemli katkılarda bulunduğunu dile getirdi. Sarıgül, "Olimpiyatlar, Türkçe'nin bilinirliğinde, örf ile adetlerimizin, törelerimizin ve geleneklerimizin tanınırlığında önemli rol oynuyor. Artık dünyanın dört bir yanında bayrağımız dalgalanıyor. İstiklal Marşımız okunuyor. Bunlar gayet mühim, gayet değerli. Onun için dünyanın her bir yanında okullarımızın sayısını artırmalıyız." dedi.
 
Organizasyona katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Mustafa Sarıgül, "Burada sevgi, güzellik var; burada gönül köprüsü var. Dünya çocukları bizim gönül sultanlarımız, onlarla gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

 ARENA MAÇLARDAN DAHA ÇOŞKULU
 
Galatasaray yöneticilerinden Abdurrahim Albayrak ise Türkçe Olimpiyatları'nın maçlardan daha coşkulu olduğunu söyledi. Albayrak, organizasyonun kültürleri bir araya getirme adına önemli ve anlamlı olduğunu da ifade etti.

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış töreni için Türk Telekom Arena'ya gelen Albayrak, "Esasında bu organizasyonu her sene Sinan Erdem'de yaparız, çok da muhteşem olur. İlk defa bu sene Türk Telekom Arena'da yapıyoruz. Ben, bunun çok iyi, çok muhteşem olduğunu biliyorum. İnşallah bu gece coşkulu ve güzel olacak. " dedi.
 
Olimpiyatlarda rolü ve katkıları olanlara şükranlarını sunan Albayrak, şöyle devam etti: "143 ülkeden çocuklar, Türkçe öğreniyor, Türkçe'yi kullanıyor. Bundan gurur duymamak mümkün değil, muhteşem bir şey. Geçenlerde olimpiyatlara katılan talebelerin bir bölümü bana ziyarete geldi. Çok gururlandım. İnanılır bir şey değil. Hatta 50-60 insan daha vardı yemekte. İstanbul'un önde gelen insanları vardı, konuklar da vardı. Burada organizasyon için muhtelif ülkelerden gelen arkadaşları görünce hepimizin, ben de dahil tüylerimiz diken diken oldu."
 
Arena'nın 55 bin kişiyi alabileceğini belirten Albayrak, "Önemli ve anlamlı olan 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları maçlardan çok daha coşkulu." yorumunu yaptı.