BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,78
ALTIN 2.419,16
HABER /  DÜNYA

Türk kökenli milletvekilinden haber

Mavi Marmara'da bulunan Türk asıllı İsveç Milletvekili Mehmet Sağlam'ın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Abone ol

Gazze'ye yardım malzemeleri götüren ve İsrail tarafından alıkonulan Sofia adlı gemide bulunan Türkiye kökenli İsveç milletvekili Mehmet Kaplan'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

İsrail baskınında askerler tarafından gözaltına alınan Türkiye kökenli İsveç milletvekili Mehmet Kaplan ile akşam saatlerinde iletişim kurulabildi. İsveç dışişleri ile bağlantıya geçen İsrailli yetkililer, milletvekili Kaplan'ın iyi olduğunu ve bir süre İsrail'de misafir edileceğini bildirdi.

KARDEŞ KAPLAN: AĞABEYİMİN EVE DÖNMESİNİ BEKLİYORUZ

Ağabeyi Mehmet Kaplan ile en son sabaha karşı 4.20'de görüştüğünü ifade eden kardeşi Tuncay Kaplan "Dün geceden beri ailecek hiç uyumadık. Dışişleri Bakanlığı ile devamlı irtibat halindeydik. Onlarda ağabeyimden haber almak için devamlı diplomatik kanallardan İsrail ile irtibat kurmak istediler. Saat 18 gibi dışişlerinden bizi aradılar ve ağabeyimin iyi olduğunu, kaygı duymak için bir sebep olmadığını İsrail tarafından alıkonulduğunu söylediler. Ağabeyimin bir an önce İsveç'e evine dönmesini bekliyoruz." dedi.

BABA KAPLAN: SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDENLERE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM

Mehmet Kaplan'ın babası Ökkeş Kaplan ise "Oğlumun sağ salim evine dönmesini bekliyorum. Bu konuda bize yardımcı olan tüm İsveç yetkililerine teşekkür ediyorum. Bu saldırıda hayatını kaybeden tüm kardeşlerime de Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

FERİDE KAPLAN: EŞİMLE GURUR DUYUYORUM

Mehmet Kaplan'ın eşi Feride Kaplan ise "Eşimin hayatı ile ilgili biraz kaygı duydum. Ancak amacının tamamen insani olduğunu biliyoruz. Yaptığı hareketin son derece yüce ve erdemli olmasından dolayı onunla gurur duyuyorum. Gazze'ye yardım etme çabasından onur duyuyorum." dedi.