BIST 9.884
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.445,71
HABER /  GÜNCEL

Türk Kızılayı'ndan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Türk Kızılayı Merter Şube Başkanı Ercan Tan, Bayırbucak Türkmenlerine 20 bin parça kışlık giysi gönderdiklerini belirterek, '70'e yakın tırımıza insani yardım malzemeleri yükleniyor' dedi.

Abone ol

İSTANBUL Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Yerleşkesi'ndeki Türk Kızılayı deposunda AA muhabirine açıklama yapan Tan, kış koşullarının başlaması nedeniyle Suriye'de Türkmenler başta olmak üzere bölgedeki savaş mağdurlarının kışlık giysi, battaniye, yatak ile hazır gıda ve temizlik maddelerine ihtiyaçları olduğunu söyledi.  

 BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE KIŞLIK YARDIM

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar'ın talimatıyla Bayırbucak Türkmenleri için yeni bir yardım kampanyası başlattıklarını vurgulayan Tan, şunları kaydetti: 

"Son günlerdeki bombalamaların artmasından dolayı Türkmen kardeşlerimiz yerlerini terk etmek zorunda kaldı. Bu kardeşlerimiz kamplardaki çadırlara geçti. Binlerce insan şu anda çadırlarda yaşamak zorunda. Önümüz kış. Zorlu günler var. Cuma günü bölgedeydim. Sahadaki insanların ne kadar zor durumda olduklarını gördüm. Tırlarımızı nasıl karşı tarafa geçireceğimizin planlarını yaptık. Şu anda malzemeleri araçlarımıza yüklüyoruz. Yardım tırlarımızda küçük- büyük, kadın- erkek giysileri var. Montlar, kabanlar, botlar, battaniyeler ve bir kısım temizlik maddeleri ile gıda ürünleri var. Bunları acilen bölgedeki kardeşlerimize ulaştıracağız." 

 "HAZIR GIDA VE TEMİZLİK MALZEMELERİNE İHTİYAÇ VAR"

Türkiye'nin farklı kentlerindeki Kızılay şubelerinde benzer faaliyetlerin yürütüldüğü ifade eden Tan, "Şu anda tırımızda 20 bin adet mont ve kaban bulunuyor. Tabii ki, dediğim gibi bu tır bir semboldür. Şu anda onlarca şubemizde 70'e yakın tırımıza insani yardım malzemeleri yükleniyor. Türkmenlerin soğuk havalara karşı kendilerine koruyacak kışlık giysilere ihtiyaçları bulunuyor. Birde hazır gıda malzemelerine acil ihtiyaç var. Çünkü yeni çadırlara taşınan insanların yerleşik bir mutfak düzenleri yok. Onun için konserve türü hazır gıdalara ihtiyaçları bulunuyor. Bunun için yardım sever halkımızdan destek bekliyoruz" diye konuştu.

Tırların Antep ve Kilis'e gideceğini, buradan da Suriye tarafından gelecek araçlara malzemelerin yüklenerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını aktaran Tan, şöyle devam etti:

"Devletimiz, sınırda bir teşkilat hazırlamış. Kızılay olarak da biz bunun başındayız. Kardeşlerimize elimizden geldiği kadar yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz Suriye'de sadece Bayırbucak Türkleri değil, Kürt, Arap ve Ezidilere de 5 yıldır devamlı şekilde giysi, kaban, giyecek gönderiyor ve tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Ama son dönemdeki bombalamalar ağırlıklı olarak Türkmen kardeşlerimize yönelik olduğu için şu anki yardımlarımız da onlara gidiyor. Bu kampanya onlar için." 

"BİR MİLYARI GEÇTİ"

Türk Kızılayı'nın iç çatışmaların başladığı günden bu yana Türkmenlere yardım ettiğini ancak bu kez durumun, Rus savaş uçaklarının bombalaması ve kış şartlarından dolayı aciliyet arz ettiğini aktaran Tan, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Başta Türkmenler olmak üzere Türk Kızılayı'nın sınırdan 5 yıl içinde geçirdiği insani yardım malzemelerinin toplam tutarı bir milyar lirayı geçti. O insanların daha fazlasına ihtiyacı var. Onun için hayırsever vatandaşlarımız Türkmen yazarak '2868'e atılacak bir SMS karşılığı 10 lira bağış yapabilirler."