BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.324,84
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Çalışan annelere mesai saati düzenlemesi

64. Hükümet Progmanı'nda çalışan annelerin mesai saatlerine yönelik bir dizi düzenleme yer aldı. Çalışan anneler çocuklarının okul saatlerine göre mesailerini düzenleyebilecekler.

Abone ol

Hükümetten çalışan annelere iki büyük müjde geldi.

İş saatleri çocukların okul saatleriyle uyumlu hale gelecek. Annelere "öğlen çalış, bir saat erken çık" kolaylığı sağlanacak. Anne çocuğunun okul bitiş saatinde işten çıkabilecek. Engelli çocuğu olan anne veya babaya okullarla birlikte "kar tatili" hakkı tanınacak. Çalışan annelerin iş saatleri ile çocuklarının okul saatlerinin uyumlaştırılması ve engelli çocuğu olan ebeveynlerden birine, çocuğunun okulu "kar yağışı" gibi nedenlerle tatil olduğunda izin hakkı tanınmasını içeren iki büyük yenilik hayata geçirilmeye hazırlanıyor.

PROGRAMDA YER ALDI

Hükümet programında yer alan "okul saatleri ile iş saatleri uyumlu hale getirilecek" düzenlemesinin nasıl işleyeceğine yönelik detaylar netleşmeye başladı. 

Önümüzdeki dönem "esnek çalışma", "kreş teşviki" gibi yeni düzenlemeleri hayata geçirecek olan hükümet, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hazırladığı öneriler doğrultusunda annelerin iş ve çocuklarının okul saatlerini de birbirine uyumlu hale getirecek. Böylelikle çalışan annelerin en büyük derdi olan "çocuk bakımı" sorunu çözülmüş olacak. Aile Bakanlığı tarafından hazırlanan öneriler doğrultusunda çalışan anneler için sağlanması planlanan yeni kolaylıklar şöyle olacak:

ÖĞLEN ÇALIŞ, ERKEN ÇIK

Çocukların okul çıkışları genel olarak saat 15:30-16:00 arasında olurken, saat 17:00'de mesaisi biten annelerin en büyük sorunu "çocuğum nereye gidecek, ona kim bakacak?" oluyordu. Bu derdi çözmek için kamuda çalışan annelere sabah işe bir saat erken gelerek veya öğle tatillerini kullanmayarak bir saat erken çıkma seçeneği sunulması planlanıyor. Böylelikle çocuğun okul çıkış saatinde anne de söz konusu seçenekleri kullanarak işten erken çıkabilecek ve çocuğunu karşılayabilecek.

"KAR TATİLİ" İZNİ

İkinci kolaylık ise engelli çocuğu olan ve her ikisi de çalışan anne veya babadan birine sağlanacak "kar tatili" hakkı olacak. Kar yağışı gibi durumlarda yapılan okul tatillerinde engelli çocukların gittiği özel eğitim kurumları da tatile giriyor. Çalışan anne babalar ise bu noktada çocuğuna kimin bakacağına yönelik büyük problem yaşıyor.