BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,75
ALTIN 2.382,07
HABER /  DÜNYA

Türk iş adamlarına çağrı

İstanbul’da düzenlenen “World Political Forum 2013” başladı. Forumda konuşan Irak Başbakan Yardımcısı Salih Al-Mutlaq, Türk şirketlerini Ira...

Abone ol

İstanbul’da düzenlenen “World Political Forum 2013” başladı. Forumda konuşan Irak Başbakan Yardımcısı Salih Al-Mutlaq, Türk şirketlerini Irak’a yatırım yapmaya davet etti.
İstanbul Wow Otel’de düzenlenen “World Political Forum 2013”, bugün yapılan panellerle başladı. Foruma yabancı ülkelerden çok sayıda bakan, akademisyen, şirket Ceo’su ve gazeteci katıldı. Düzenlenen oturumda bir konuşma yapan Irak Başbakan Yardımcısı Salih Al-Mutlaq, ABD’nin ülkeye girmesinden sonra Irak’ta alt yapının büyük zarar gördüğünü belirterek, Türk firmalarını Irak’ta yatırım yapmaya davet etti. Mutlaq, “Biz gençlerimize iyi bakmalıyız. Ülkemizdeki ekonomi onlarla canlanır. Irak’ta tek taraflı bir ekonomi bulunmakta. Bunun yüzde 95’ini petrol oluşturmakta. Ama bu sağlıklı bir gelişme değil. Gelir kaynaklarını çoğaltmamız lazım. Bunun için Türk şirketlerini ve uluslararası şirketleri Irak’a davet ediyoruz. Irak’a ABD’nin girişinden sonra alt yapı olarak mahvolduk. Biz Irak olarak iş yapmak istiyorsak eğer önce alt yapımızı düzeltmek zorundayız. Bu da sizin yardımlarınızla olacak. Bizim şu anda Türkiye ile işbirliğimiz 15 milyar dolara yaklaştı ve bunun yüzde 70’i Kürt bölgesiyle. Biz bunu beraber başarmak istiyoruz. Tarihi geçmişimizi kullanarak çok güçlü bir işbirliği yapmalıyız. Ayrıca su konusu çok önemli. Bu konuda herkesin hakkı var” dedi.
(İHA)