BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Türk hayranın ölümü şoke etti!

Türk hayranının ani ölümü herkesi şaşırttı...

Abone ol

Türk hayranı Japonya Finansal Hizmetler Bakanı Tadahiro Matsushita'nın Tokyo'daki evinde ölü bulundu. 2010 yılında Türk-Japon İş Konseyi toplantısı için Türkiye'ye gelen Matsushita, konuşmasında Türkiye için sarfettiği övücü sözlerle tüm dikkatleri üzerine çekmişti.

1993'te parlamentoya giren, haziran ayında da finansal hizmetler ve posta reformundan
sorumlu bakan olan Matsushita için NHK polisi ölüm nedenini araştırdığını belirtirken, Jiji haber
ajansı ise polisin, bakanın intihar etmiş olabileceği yönünde bir açıklama yaptığını duyurdu.

TÜRKİYE İÇİN NELER DEMİŞTİ?

Kasım 2010'da Türk-Japon İş Konseyi 18. Ortak Toplantısı'nda konuşan Tadahiro Matsushita, Türkiye'deki gibi genç bir nüfusa ihtiyaçları bulunduğunu ifade ederek, ''Tembellik etmemeliyiz, rehavete düşmemeliyiz. Türkiye'den öğrenebileceklerimizi öğrenip güçlü bir Japonya yaratmalıyız'' diye konuşmuştu.

Matsushita, iki ülke arasındaki güçlü ikili ilişkileri artırmak için ''kesinlikle'' serbest ticaret anlaşması, en azından bunun nihayete erdirilmesi için hazırlık yapılması gerektiğini belirterek, ''Coğrafi olarak çok uzağız ama aslında çok yakınız. İki ülke el ele verebilir ve dünyayı birbirine bağlayabilir. Yani aramızdaki güçlü bağ bu dünyayı oluşturma konusunda bir temel olmalı ve çalışmalarımızı bu yönde geliştirmeliyiz'' demişti.

Türkiye'deki genç nüfusun potansiyeline değinen Matsushita, konuşmasına şöyle devam etmişti: ''Bu gücü Japonya'ya almak, sizlerle el ele verip daha güçlü bir büyüme yakalamak istiyoruz. Japonya'daki büyümeyi de yeniden şekillendirmek istiyoruz. Bizim endüstriyel yapımız bir reform ihtiyacı içinde ve yeniden yaratılması gerekmekte. Bu her zaman zayıf oldu. Tarım sektörünün güçlendirilmesi için de yapısal reformlara ihtiyacımız var. Genç işgücüne ihtiyacımız var. Türkiye'ninki gibi genç nüfusa ihtiyacımız var. Tembellik etmemeliyiz, rehavete düşmemeliyiz. Türkiye'den öğrenebileceklerimizi öğrenip güçlü bir Japonya yaratmalıyız.''