BIST 10.277
DOLAR 32,24
EURO 34,75
ALTIN 2.388,54
HABER /  DÜNYA

AB Türkiye'ye hayran kaldı!

Ankara'nın Suriyeli mültecilere karşı gösterdiği davranış, Avrupa Komisyonu'nu hayran bıraktı.

Abone ol

Avrupa Komisyonu'nun İnsani Yardımlardan sorumlu Üyesi Kristalina Georgieva'nın sözcüsü David Sharrock, "Türkiye şu zaman zarfı içerisinde uğradığı akın karşısında davranışı ile hayranlık uyandırmış ve bütün uluslararası camia tarafından teşekkürü ve tanınma açıklamasını hakketmektedir. Bu sağlanan destek örnek alınması gereken bir yardımseverliktir" dedi.

David Sharrock, ABHaber'e yaptığı açıklamada, Avrupa Komisyonu'nun Türkiye'de çalışan Birleşmiş Milletler mülteci ajansı için 1 milyon avro sağladığını ve bu miktarın Suriye'de krizinde oluşabilecek krizler ve bundan etkilenecek olan komşu ülkeler çerçevesinde kullanılması için olduğunu belirtti.
Sözcü, "17 Nisan 2012'de Türkiye Hükümetinin Suriyeli mültecileri uluslararası masraf paylaşımı doğrultusunda ülkeye kabul etmeye hazır olduğunu açıklamasını ardından AB Sivil Savunma Mekanizması harekete geçirilmiştir. AB üyesi bazı milletler tarafından da (İtalya, Fransa, Slovakya, Macaristan, İsveç) hem benzer hem de finansal destek sağlanmıştır" diye konuştu.

Şuan itibari ile Türkiye'deki Suriyeli sığınmacı sayısının 80 bini aştığına dikkat çeken Sharrock, "Türkiye şu zaman zarfı içerisinde uğradığı akın karşısında davranışı ile hayranlık uyandırmış ve bütün uluslararası camia tarafından teşekkürü ve tanınma açıklamasını hakketmektedir. Bu sağlanan destek örnek alınması gereken bir yardımseverliktir" diyerek şöyle devam etti:

"Fakat, ülkeye girişi artan mülteci sayısıyla müteakiben Avrupa Birliği, BM ajansı, Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Kızılay Dernekleri Komitesi ve Avrupa Sivil Toplum Kuruluşları olarak yardımsever ortaklarına maddi desteğini arttırmayı çok istemektedir. Sonraki destekler istek üzerine AB Sivil Savunma Mekanizması tarafından da sağlanabilecektir."