BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,73
ALTIN 2.405,03
HABER /  GÜNCEL

Türk halkının hayali Bond olmak

Milli İstihbarat Teşkilatı MİT'e internet üzerinden ihbarlarda geçen ay büyük artış yaşandı.

Abone ol

Geçen yıl "yar dımcı olmak istiyorum" diyen 6 bin 841 vatandaş kuruma ihbarda bulunurken, bu yılın mart ayında patlama yaşandı.

Mart ayında, 1084 kişi ihbar için MİT' e başvurdu. Böylece bu yıl MİT' e yapılan başvurunun yüzde 73'ü nü "Yardımcı olmak isteyenler" oluşturdu. Oran geçen yıl yüzde 44'tü.

HAYALİ-HUSUMET UYARISI

MİT, internet sitesinde vatandaşlardan "Nasıl yardım edebilirsi n" başlığı altındaki formla katkı sağlamalarını is tiyor ancak espiyonaj faaliyetleri konusunda bir takım şartlar öne sürüyor: "Hayali olmayan, husumet içermeyen, gerçek bulgulara/delillere dayanan her bilgi MİT için önem arzetmekte ve değerlendirmeye alınmaktadır. Eğer ulusal güvenliğimize zarar verebilecek, tehdit oluşturabilecek bir bilgiye sahipseniz bunu bizimle paylaşmanızı isteriz. (.....)

Mesajınızı isim vermeden de gönderebilirsiniz ancak herhangi bir araştırmaya yönelmemizi istiyorsanız size ulaşabilmemiz için adınızı, soyadınızı, adres detaylarını da belirterek mesajınızı gönderebilirsiniz. Formu dol duranların kimliği, üçüncü şahıslar nezdinde gizli tutulmaktadır. Gönderdiğiniz tüm bilgiler SSL (Secure Socket Layer) kullanılarak şifrelenmekte ve böylece 3. kişilerin müdahalesine karşı korunmaktadır."

KİM NİÇİN BAŞVURUYOR

6.841
Geçen yıl "yardımcı olmak istiyorum" diyerek başvuranların sayısı

Yüzde 73
Toplam başvuranların içinden yardımcı olmak isteyenlerin oranı

Yüzde 56
Geçen yıl bilgi istemek için başvuranların oranı

1.084
Bu yıl sadece mart ayında ihbarda bulunmak için başvuranların sayısı

Yüzde 44
Geçen yıl yardımcı olmak isteyenlerin oranı

Yüzde 27
Bu yıl mart ayında bilgi isteyenlerin oranı