BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,08
ALTIN 2.502,29
HABER /  POLİTİKA

Türk halkı köleleştiriliyor

Anavatan Partisi Genel Başkanı Mumcu, hükümetin özelleştirme adı altında halkı köleleştirdiğini iddia etti

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Hükümet, Türk ekonomisini taşeron ekonomiye dönüştürüyor. Türk milleti adeta köleleştiriliyor. Bundan kurtulmak gerek, bu da milli iradeyle mümkün olacaktır'' dedi.

Mumcu, partisinin yarın yapılacak Hatay il kongresine katılmak üzere bu akşam uçakla Adana'ya geldi. Partililer tarafından havalimanında karşılanan Mumcu, konvoy eşliğinde geldiği partisinin Adana İl Başkanlığı binasında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mumcu, ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle TBMM'de yapılan törenlere, bazı kadınların alınmadığı'' kaydedilerek yöneltilen soruyu cevaplandırırken, ''bunun kadınların tercihine yapılmış bir saygısızlık olduğunu'' söyledi.

Hükümetin icraatlarıyla Türkiye'yi sıkıntıya soktuğunu savunan Mumcu, şöyle konuştu: ''Hükümetin ekonomiye bakış açısı, bütün üreten kesimler için kötü bir yaklaşımdır. Yüksek faizin bedeli, yoksul halka ödetiliyor. Yerli malların rekabet gücü kırılıyor. Mazotun ÖTV'ye tabi tutulmasını, hiç kimseye anlatamazsınız. Gübre fiyatları, çiftçinin bütün emeği, alın teri, coşkuyla sonuçlanacak yerde ne yazık ki hüsranla sonuçlanıyor. Bu politikalarla, hükümet, Türk ekonomisini taşeron ekonomiye dönüştürüyor. Türk milleti adeta köleleştiriliyor. Bundan kurtulmak gerek, bu da milli iradeyle mümkün olacaktır.''

Mumcu, partisinin seçimlerde ''baraj'' sorunu bulunmadığını, milletin gerekeni yapacağını ifade ederek, ''Benim işim askerlik, biz milletin askeriyiz. 'Burada nöbet tut derler' tutarız'' dedi. Herhangi bir partiyle ittifak görüşmesi içinde olmadıklarını belirten Mumcu, cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yapılacak bir seçimin ise erken genel seçim sayılmayacağını kaydetti.