BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türk filmi gerçek oldu

"Banker Bilo"da İlyas Salman ve köylüleri kaçak yollarla Almanya'ya gitmek istiyordu. Şener Şen ise kaçakları kandırmıştı. İşte o sahne gerçek oldu...

Abone ol

1980 yılında çevrilen Türk sinemasının önemli filmlerinden "Banker Bilo"da İlyas Salman ve köylüleri kaçak yollarla Almanya'ya gitmek istiyordu. Şener Şen ise kaçakları çarpan bir tokatçıyı canlandırıyordu. Bir kamyona doldurduğu kaçakları uzun süre gezdirip, Almanya diye İstanbul ormanlarına bırakıyordu.

İşte o film, bugün yine İstanbul'da gerçek oldu. İnsan kaçakçıları 17 Somaliliyi 'Burası Türkiye'nin komşusu bir ülkenin adaları" diyerek Büyükçekmece Gölü kıyısına bıraktı.

Somali uyruklu 10'u kadın 17 kişi ile Avrupa ülkelerine götürmek için kişi başına 10'ar bin dolar karşılığı anlaşan insan kaçakçıları, Büyükçekmece Gölü'nü komşu bir ülkenin adaları gibi gösterip, gece karanlığında bu yabancıları gölün kenarına bıraktıktan sonra kaçtı.

Göl kenarındaki yabancılar, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Jandarma ekiplerinin, insan kaçakçılarını yakalamak için başlattığı çalışma kapsamında şüphelilerden S.Y. gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.
Konuya ilişkin soruşturmanın sürdüğü bildirildi.