BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Türk El Kaide çöktü mü?

El Kaide'nin Türkiye kanadının en önemli ismi yakalandı. Peki El Kaide Türkiye'de bitti mi?

Abone ol

Aralarında İstanbul'un da bulunduğu 5 ilde terör örgütü El Kaide'ye yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar sonunda El Kaide'nin yönetim bölümü büyük oradnda çökertilmiş durumda.

Konya, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Mardin’de düzenlenen bu operasyonlar sonunda El Kaide'nin 2 ve 3 numaralı isimleri dahil 46 kişiyi yakalamıştı. Fakat tek bir isim eksikti. O da El Kaide'nin Türkiye'deki 1 numaralı ismi olan "Usama" kod adlı Ekrem K.

HEDEF SANSASYONEL EYLEMLER

Polis titizlikle sürdürdüğü operasyonlar sonucunda o isme de ulaştı ve Konya'da yakaladı. Alınan ilk bilgilere göre yurt dışındaki üst düzey El Kaide yöneticileriyle bağlantılı olan Türkiye'deki hücrenin, metropol kentlerinde sansasyonel bir hazırlık içinde olduğu yönünde.

Ekrem K.'nın yönetimindeki El Kaide hücresinin ayrıca Türkiye'de örgüte yeni kişiler kazandırdıkları ve bu kişileri de eğittikleri ortaya çıkarıldı.

HEDEF EL KAİDE'NİN TÜRKİYE KANADINI ÇÖKERTMEK

Operasyonun El Kaide'nin Türkiye kanadını tamamen çökertmeye yönelik olduğu gözlemlenirken, gözaltına alınan kişilerin sorgulanmasıyla soruşturmanın daha da derinleşeceği kesin gözüküyor.

Fakat şimdiye kadar yakalanan zanlılar gösteriyor ki, El Kaide'nin Türkiye kanadının yönetimi büyük oranda çömüş durumda.

CIA OPERASYONU TAKİP EDİYOR

Tüm bu operasyonlar sürerken CIA’nın operasyonla yakından ilgilendiği, tüm gelişmeleri takip ettiği de sızan bilgiler arasında.