BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,05
ALTIN 2.440,59
HABER /  DÜNYA

Türk dünyası iktisatçıları toplandı

Türk dünyasının iktisatçıları, Bakü’de düzenlenen Avrasya Sosyal Bilimler Forumu’nda bir araya geldi. Bu yıl Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de ...

Abone ol

Türk dünyasının iktisatçıları, Bakü’de düzenlenen Avrasya Sosyal Bilimler Forumu’nda bir araya geldi. Bu yıl Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de ikincisi düzenlenen Avrasya Sosyal Bilimler Forumu’nda Türk Dünyasının iktisatçıları “Avrasya’da Yeni Entegrasyon Girişimleri, Mevcut Durum ve Beklentiler” başlığıyla buluştu.
Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı forumda Türk Dünyası İktisatçılar Birliği’nin tesis edilmesiyle ilgili komisyonun seçilmesi ve diğer öngörüler tartışıldı.
Hacettepe Üniversitesi, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, Kazakistan’ın Ahmet Yesevi Üniversitesi ve Kırgızistan’ın Manas Üniversitesi’nin organizasyonuyla forum düzenleniyor.

"ORTAK HAREKET ETME ARAYIŞINDAYIZ"
Forumda, Türk Dünyası İktisatçılar Birliği oluşturulmasının önemine değinen Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Maliye Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Burçin Yereli, ”Sosyal Bilimler Forumu’nda ağırlıklı olarak iktisadi konular gündeme geliyor" dedi. Bu sene iktisadi entegrasyon konusunu tartıştıklarını belirten Yereli, şunları söyledi:
"Bilim adamları olarak ortak hareket etmek arayışı içerisindeyiz. En azından iktisadi konularla ilgili bir birlik kuralım. Türk Dünyası İktisatçılar Birliği adı altında toplanmayı istiyoruz. Türk Konseyi çatısı altında bu tip faaliyetleri yürütmenin daha doğru olacağını düşünüyoruz. Özellikle enerji konusunun önem kazandığı bir bölge. Enerjiyle ilgili politikaların, enerjiyle ilgili geleceğe dönük projeksiyonların daha da yüksek düzeyde tartışılması açısından bu ülkelerdeki bilim adamlarının ortak hareket etmesinin daha doğru olacağını düşünüyoruz.”
Forum ortak deklarasyon kabul edildikten sonra yarın sona erecek.
(İHA)