BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.438,95
HABER /  GÜNCEL

Türk dostu yazar ABye yüklendi

Yazar Mango, AB'nin bölünmüş bir Kıbrıs'ı içine alarak ''fahiş bir hata yaptığını'' kaydetti

Abone ol

Atatürk ve Türkiye ile ilgili kitaplarıyla tanınan yazar Andrew Mango, AB'nin bölünmüş bir Kıbrıs'ı içine alarak ''fahiş bir hata yaptığını'' kaydederek, ''Bırakın bu pisliği kendisi temizlesin'' dedi.

Atatürk'ün medeniyeti, bir çok çağdaşı gibi insanlığın ortak malı, tek ve evrensel varlığı olarak gördüğünü, ancak günümüzdeki bazı kesimlerin farklı medeniyetler varmış gerçeğinden hareketle medeniyetler arasındaki çatışmadan bahsettiğini ve bu çatışmanın durması için Türkiye'ye görev biçildiğini söyledi.

Bir soru üzerine Kıbrıs sorununun AB üyeliğinden bağımsız bir konu olduğunu ifade eden Mango, ''AB bu işleri birbirine karıştırmış. Hata sizde değil. AB'nin bölünmüş bir Kıbrıs'ı içine alması fahiş bir hataydı, bırakın bu pisliği kendi temizlesin. Amaç, çağdaşlaşma sürecine hizmet etmekse Kopenhag kriterlerinin ismi İstanbul kriterleri olur yola devam edilir. 10-15 yıl sonra kim öle kim kala, siz yolunuza devam edin yeter'' diye konuştu.

Bir başka soru üzerine, askerlerin konuşmasının demokrasiye bir zararının olacağına inanmadığını ifade eden Mango, ''Söz hürriyeti paşalardan esirgenmemeli, demokrasi bundan zarar görmez'' dedi.