BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Türk dönerci 17 kişiyi rehin aldı!

Almanya'da ailesini rehin alan dönerci, polisi alarma geçirdi.

Abone ol
Almanya’nın Freiburg kenti dün gece Ethem A.’nın kendisine ait döner büfesinde 12 akrabasını rehin alarak yaptığı eylemle sarsıldı.
 
Ethem A. ruhsatsız silah kullanmak ve gasp suçundan yargılanıyordu. Uyuşturucu kullanma ve ticaretinden de daha önce ceza alan Ethem A., perşembe günü ehliyetsiz otomobil kullanmaktan ötürü duruşmaya çağrıldığını öğrendikten sonra işlettiği büfeye gitti. Buradan polisi arayarak, belediye başkanı ile konuşmak istediğini aksi takdirde büfeyi havaya uçuracağını iddia etti.
 
Sabıkası kabarık Ethem A’nın tehdidini ciddiye alan polis ekipleri alarma geçti. Özel Polis Komando Birlikleri (SEK) büfenin etrafını sarmasından sonra bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Ethem A. bu sabah saat 08.42’de eyleme son verdi ve gözaltına alındı
 
BALTA VE SOPA
 
Olayla ilgili bilgi veren Polis Müdürü Alfred Oschwald, Endüstri bölgesinde döner büfesi işleten Etem A.’nın, aralarında çocukların da bulunduğu tanıdık ve akrabalarından oluşan 12 kişiyi rehin tuttuğunu belirtip, içeride bulunanların kendi istekleriyle mi yoksa Ethem A.’nın tehdidiyle mi durduklarının henüz kesinlik kazanmadığını belirtti. Oschwald, Ethem A.’nın elinde balta ve beyzbol sobası bulunduğunu belirtti.