BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,76
ALTIN 2.425,14
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Türk çayı Dubai'ye damga vurdu

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Türk çayının Dubai'de düzenlenen Dünya Çay Forumu'nda tanıtıldığını bildirdi.

Abone ol

Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 5-7 Nisan tarihlerinde düzenlenen forumda, Türk çay sektörü ve Türk çayı hakkında konferans verdiğini, Türk çayını diğer çaylardan ayıran özellikleri anlattığını belirtti.

Türk çayına gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını ifade eden Sütlüoğlu, "Dünya Çay Forumu'nun düzenlendiği Dubai Serbest Bölgesi, dünyanın önemli ticaret merkezlerinden biri. Bu bölgenin dünya çay ticaretinde söz sahibi olduğunu görüyoruz. Dünyanın her tarafından gelen çay üreticileriyle burada buluşuyoruz ve sektördeki gelişmeler ve yapılabilecekler hakkında görüş alışverişinde bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Sütlüoğlu, bu tür organizasyonların, Türk çayının tanıtımı için önemli olduğuna işaret ederek, "Çay üretiminde ve pazarlamasında söz sahibi olan ülkelerin buluştuğu bu platformda kendi çayımızın farklı özelliklerini tanıtma ve ülkemizde bu alanda yaşanan olumlu gelişmeleri anlatma ve tanıtma fırsatı buluyoruz. Ayrıca uluslararası çay sektöründe yaşanan gelişmeler hakkında bilgileniyoruz" değerlendirmesinde bulundu.