BIST 10.251
DOLAR 32,22
EURO 34,73
ALTIN 2.406,61
HABER /  DÜNYA

Türk aydınına zehir zemberek sözler!

Hilmi Yavuz'dan Naipaul'un Türkiye'ye gelmemesine endişelenen aydınlara zehir-zemberek sözler...

Abone ol

MEHMET ŞİMŞEK
İNTERNETHABER

Nobel Ödüllü yazarı V.S. Naipaul Türkiye'ye gelmekten vazgeçti. Naipaul'un İslam'a ve Müslümanlarla ilgili söylediklerini köşesine taşıyarak tartışmayı başlatan Hilmi Yavuz, İnternethaber'e konuştu.

Naipaul'un Türkiye'deki edebiyat etkinliğine katılmaktan vazgeçmesi üzerine görüşlerine başvurduğumuz Hilmi Yavuz, sözü Türk aydınlarına getirerek zehir-zemberek sözler etti.

Yavuz şunları söyledi:

Dün gece bir televizyon programına katılan bazı konuşmacılar Naipaul'un İstanbul'a gelmeyeceği haberi üzerine "Şimdi Batı'da 'işte gördünüz mü barbar Türkler Naipaul'u kabul etmedi' diyecekler" diye kaygılandı.

İSTANBUL'A
GELMİYOR?
V. S Naipaul yarın İstanbul'da başlayacak Avrupa Yazarlar Parlamentosu'na gelmiyor. Naipaul'un bugün açıklama yapması bekleniyor...

PEKİ MÜSLÜMANLAR NE DİYECEKTİ?

Naipaul'un Türkiye'ye gelmememesi üzerine Batı'nın ne diyeceği konusunda endişeli bir tavır takınan Türk aydınlarına çatan Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü: "Şayet gelseydi Müslümanlar'ın ne diyeceğini hiç merak etmediler"

TÜRK AYDINI ORYANTALİST ZİHNİYETLİ

Türk entelektüellerinin 'oryantalist' bir zihniyette olduğu iddiasını yineleyen Yavuz, sözlerini şöyle tamamladı: "Türk aydınının oryantalist bir zihniyeti öteden beri temellük ettiğinin bundan daha iyi bir göstergesi olamaz".