BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,72
ALTIN 2.418,95
HABER /  DÜNYA

Türk askeri hakkında şok iddia!

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün yaptığı açıklamaya göre sınırda ateş eden Türk askerleri 1 kişiyi öldürdü

Abone ol

Suriye sınırında nöbet tutan Türk askerinin yaklaşan silahlı bir grupa ateş açtığı öne sürüldü. Olayda 1 kişi ölürken, 2 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün yaptığı açıklamaya göre Haseke vilayetinin Derbesiyye ilçesine bağlı Tel Leylun köyünde devriye gezen silahlı bir gruba Türkiye tarafından ateş açıldı.

Üç kişilik grubun terör örgütü PKK ile ilişkili olduğu öne sürülen PYD'nin silahlı kanadına üye olduğu ve bölgede devriye gezdiği iddia edildi.

İDDİA DOĞRULANDI

Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada, Şenyurt beldesi yakınlarında Suriye’den Türkiye tarafına geçiş yapmak isteyen bölücü terör örgütü mensuplarınca askeri birliğe ateş açıldığı belirtildi.

Açıklamada, ”Güvenlik kuvvetlerinin açılan ateşe anında karşılık vermeleri neticesinde 2 teröristin etkisiz hale getirildiği, 1 teröristin ise yaralandığı duyumu alınmıştır” denildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Tel Leylun köyünde devriye gezen silahlı bir gruba Türkiye tarafından ateş açıldığını iddia etmişti.