BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.396,17
HABER /  GÜNCEL

Türbanlılar, yağmurda bırakıldı

Üniversitede yine türban krizi. Fakat bu sefer mağdur olanlar öğrenciler değil. Veliler! Erzurum'da yağmura tutulan başörtülü veliler, havaya rağmen içeri alınmadı.

Abone ol

Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksekokulu'nun mezuniyet töreninde yine başörtüsü sorunu yaşandı. Mezuniyet töreninde aniden yağmur bastırınca, protokol ve davetli veliler okul binasına koştu. Ancak kapıdaki görevli, başörtülü velileri içeriye almadı.

Birçoğu çevre illerden gelen veliler yağmurda ıslandı. Görevli Refik Kurak'ın başörtülülere yönelik hakarete varan davranışları ilçede tepki çekti. Yüksekokul müdürü ise yönetmelikler çerçevesinde davrandıklarını savundu. Erzurum'un Narman ilçesindeki meslek yüksekokulunun mezuniyet töreni saat 15.00'te başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra diploma törenine geçildi. Bu esnada da aniden sağanak yağmur bastırınca protokoldekiler ve diğer katılımcılar içeriye koştu. Çocuklarının en mutlu anını görmek için Türkiye'nin çeşitli yerlerinden Narman'a gelen başörtülü veliler içeriye alınmadı. Kapıdaki görevli Refik Kurak başörtülü velilere, "başınızı açın" diye çıkışarak hakaret etmeye başladı.

Bazı bayanların ise başörtülerini çekmesi ise çevredeki vatandaşların ve okuldaki görevlilerin de tepkisini çekti. Söz konusu belediye görevlisi ise bazı velilerin zorla başını açmaya çalışarak hakaret sözleri kullandı. Bazı öğretim görevlileri müstahdemleri “kraldan fazla kralcı olmakla” suçlarken, çocuklarının en mutlu anını görmek için Türkiye'nin çeşitli yerlerinden Narman'a gelen birçok veli, başlarını açmazken, yağan yağmurda sırılsıklam ıslandı. Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Bahattin Düzgün, tören programının normalde bittiğini; ancak yağmur başladıktan sonra bazı velilerin içeri girmek istemesi üzerine bu olayların yaşandığını belirtti. Düzgün, yönetmelikler çerçevesinde davrandıklarını ifade ederek, “Mevzuatın dışında hareket eden görevlilerimiz varsa konuyu inceleyerek gerekli işlemleri yapacağız.” dedi. Bu arada Refi Kurak'ın yüksekokulda geçici görevle çevre güvenliğini sağladığı ve belediye kadrosunda sözleşmeli olduğu öğrenildi.

Benzer bir olay geçtiğimiz ay İstanbul'da yaşanmıştı. Başörtülü bir kadının İstanbul Üniversitesi otoparkındaki aracında beklemesine bile üniversite görevlileri ve Fen Fakültesi dekanı izin vermemişti. Zaman da konuyu 6 Nisan'da “Eşinin ödül törenine alınmayan Ayşe teyze bahçeden de kovuldu” başlığı ile manşete taşımıştı.


Haber : Sedat Avcı
Kaynak :