BIST 10.471
DOLAR 32,74
EURO 35,00
ALTIN 2.447,44
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Tüpraşta gerginlik

Petrol-İş Sendikası'nın Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül, TÜPRAŞ tesislerinden içeriye alınmadı.

Abone ol

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde bulunan TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi'nde örgütlü bulunan Petrol-İş Sendikası'nın Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül, TÜPRAŞ tesislerinden içeriye alınmadı.

Petrol-İş Sendikası'nın Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül, TÜPRAŞ tesislerinden içeriye alınmadı. İçeri alınmamasını Aliağa 1. Noteri katibi Erkan Turan'a bir tutanakla tespit ettiren Doğangül, "Yönetim Kurulu üyelerimizin de yer aldığı toplantıya, TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut, Genel Müdür Mavini Yılmaz Bayraktar, Bölge Müdürü Mesut İlter ve Koç Holding Koordinatörü Emre Görgün katıldılar. Biz yapılanın sendika düşmanlığı olduğunu ifade ettik" dedi. TÜPRAŞ yöneticilerini önünde sadece iki seçenek bulunduğunu ifade eden Doğangül, "Bunlardan bir tanesi, TÜPRAŞ giriş kapısının bundan böyle Aliağa Demokrasi Platformu Bileşenleri ile toplanacağı ve eylemler yapacağı Aliağa demokrasi alanı olmasıdır. Bir diğeri ise, yine TÜPRAŞ giriş kapısı olarak aynen kalmasıdır. Buna siz karar vereceksiniz" diye konuştu. Doğangül, "Eğer bizim içeriye girmemiz engelleniyorsa, mutlaka bir şekilde işçilerle görüşmemiz mutlaka sağlanacaktır. Bu yapılan sendika düşmanlığıdır.


Sözleşmeden doğan hakkımız engellenemez. Yasal işlemleri başlatacağız. Tüpraş yönetimin içeriye girmek için yazılı izin alma isteğini reddediyoruz. Sendikacılık izin ile yapılmaz. Tüpraş yönetimi bu yasa tanımaz tutumunu sergilemeye devam ederse bunun hukuktan ve emekçilerden cevabını alacaktır" şeklinde konuştu.