BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  DÜNYA

Tunus'ta skandal 12 bebek aniden hayatını kaybetti

Siyasi gerilimin yaşandığı Tunus'tan kötü haber geldi. 24 saat içinde yeni doğan ünitesinde bulunan 12 bebek hayatını kaybetti acı olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Abone ol

TUNUS'ta devlet hastanesinde doğan 12 bebek bir anda hayatını kaybetti. Er-Rabıta Devlet Hastanesi'nde meydana gelen ölümler sonrası Sağlık Bakanı istifa etti. 

90 bebeğin de hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken Bakanlığa vekâlaten Seniye Bişeyh atandı. Basın açıklaması yapan Bişeyh, Sağlık bakanlığının konuya ilişkin soruşturma başlattığını söyledi.

Ölüm nedenleri belirsiz
Bişeyh, "yenidoğan bebeklerdeki ölümlere ilişkin soruşturma çerçevesinde kana enfeksiyon bulaştığını ve bunun kan dolaşımını yavaşlattığını" tespit ettiklerini ancak bu enfeksiyona neyin yol açtığını bulamadıklarını anlattı.

Bişeyh, hastanede çocukların normal doğum sonrasında özel bakıma alındığını ve burada beslendiğini ifade ederken, "Soruşturma, bebekler için hazırlanan gıdaya enfeksiyon bulaşması olasılığına odaklanıyor ancak soruşturma bitene kadar konuşmak için erken." dedi.

Sağlık Bakan Vekili, soruşturmanın on gün içinde tamamlanmasını beklediklerini dile getirdi. Bebeklerini kaybeden aileler arasında uzun yıllar boyunca çocuk sahibi olamamış kişilerin de bulunduğu belirtildi.

Bebeklerin aileleri ve vatandaş olayı protesto etti