BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,78
ALTIN 2.428,32
HABER /  GÜNCEL

Tuncelide mayınlı tuzak

PKK'lı teröristlerin kaçarken araziye döşediği mayına basan 2 er yaralandı.

Abone ol

TUNCELİ’nin Hozat İlçesi yakınlarındaki Kinzir Ormanları'nda kıstırılan PKK’lı teröristlerin kaçarken araziye döşediği mayına basan 2 er yaralandı. Güvenlik güçlerinin günlerdir sürdürdüğü ‘Kara Panter’ operasyonu tüm hızıyla sürürken, teröristlerin saklandıkları alanlara helikopterlerle özel eğitimli Jandarma Özel Harekat Timleri indiriliyor.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde geçen 31 Ağustos'ta, Hozat 51’inci Motorlu Tugay Komutanlığı, Tunceli Jandarma İl Komutanlığı’ndan birliklerin katılımıyla PKK’lı teröristlere yönelik başlatılan ‘Kara Panter’ operasyonu devam ediyor. Bugüne kadar 3 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 8 askerin yaralandığı operasyonda aralarında üst düzey sorumluların da bulunduğu toplam 8 PKK’lı terörist ölü olarak ele geçirildi.

Askerlerin dağlık ve ormanlık arazide sıkıştırdığı teröristler kaçarken, güvenlik güçlerinin ilerlemesini yavaşlatmak için araziye yüzlerce mayınlı tuzak kurduğu belirlendi. Kinzir Ormanları'nda kıstırılan teröristler, Aliboğazı Mevkii'ne kaçarken Lale Tepesi Mevkii'nde patika yola döşedikleri tuzaklı mayına basan Onbaşı Semih Aydın ile Er Ziya Önder yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Elazığ Askeri Hastanesi’ne kaldırılırken, durumlarının iyi olduğu belirtildi. Güvenlik güçleri, Kinzir Ormanları'nda araziye döşenen basma düzenekli bir mayını bularak etkisiz hale getirdi.

Teröristler Aliboğazı Mevkii’nde günlerdir abluka altında tutulurken, bugün Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan kalkan skkorsky tipi helikopterler Tunceli merkez Kutu Deresi ve Kırmızı Dağ bölgelerine çok sayıda özel eğitimle Jandarma Özel Harekat Timleri indirdi. Bölgede yeni bir operasyon daha başlatıldı.