BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,60
ALTIN 2.388,26
HABER /  GÜNCEL

Tunceli'de çatışma! 10 PKK'lı öldürüldü!

Tunceli'de aralarında üst düzey PKK’lıların da bulunduğu 10 PKK’lı öldürüldü. Dün gece de 2 teröristin ölü olarak ele geçirildiği bölgedeki operasyonlar sürüyor.

Abone ol

TUNCELİ'nin Kutuderesi Vadisinde kış üslenmesi hazırlığı yapan PKK'lı teröristlere karşı önceki gece başlatılan hava destekli operasyonlar sürüyor. Akşam saatlerinden çıkan çatışmada 10 PKK'lı terörist öldürüldü. İki gün önce 2 PKK'lının ölü ele geçirildiği, bölgede çatışmaların aralıklarla devam ettiği belirtildi.

Dün öğlen saatlerinde merkeze bağlı Kutuderesi Vadisinde kış üslenmesi için bir grup PKK'lı teröristin toplandığının tespit edilmesinden sonra, gece başlatılan hava destekli operasyonlar sürüyor. PKK hedefleri savaş uçaklarınca bombalandı.

Hava operasyonundan sonra Tunceli İl Jandarma ve 4'üncü Komando Tugay Komutanlığına bağlı timler, helikopterlerle bölgeye indirildi. Sabah saatlerine kadar süren sevkiyatın ardından farklı noktalarla teröristlerle sıcak temas sağlandı. Bölgede çatışmalar yer yer devam ederken, 2 teröristin öldürüldüğü belirtildi. Operasyonlar sürüyor.

KUTUDERESİ'NDE 1 ASKER, PKK'LI 1 KADIN YARALANDI

Tunceli'de 2 günden bu yana devam eden Kutu Deresi operasyonunda, bu akşam saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 1 asker ağır yaralandı. Yaralı asker, çatışma bölgesinden helikopterle alınarak, Tunceli Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada tedavi altına alınan yaralı askerin daha sonra ameliyata alındığı ifade edildi. Aynı çatışmada PKK'lı bir kadın terörist de yaralı ele geçirildi. Yaralı PKK'lı kadın da olay yerinden alınarak Tunceli Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yaralı PKK'lı kadının tedavi altına alındığı hastane çevresinde sıkı güvenlik önlemi alındı. Devam eden operasyonlar kapsamında çıkan çatışmaların devam ettiği, çatışma alanı havadan 2 kobra Helikopteri tarafından aralıklarla bombalandığı ifade edildi.

10 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Kutuderesi vadisinde devam eden operasyonlar sırasında, bugün akşam saatlerinde yaşanan çatışmada, aralarında üst düzey PKK’lıların da bulunduğu 10 PKK’lı öldürülürken, 1 PKK’lı da yaralı olarak ele geçirildi.