BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Tuncel Kurtiz'in mezarına büyük saygısızlık...

Geçen yıl vefat eden Tuncel Kurtiz’in mezar yeri kaybolma tehlikesi ile karşı karşıya.

Abone ol

Geçen yıl vefat eden ve ölüm yıldönümüne sayılı günler kalan usta oyuncu Tuncel Kurtiz’in mezar yeri kaybolma tehlikesi ile karşı karşıya. Kabri ziyaret edenler, etrafı taşlarla çevrili mezarla karşılaşınca tepki gösterdi.

İstanbul'daki evinde geçen yıl 27 Eylül’de hayatını kaybeden usta tiyatro ve sinema oyuncusu Tuncel Kurtiz, vasiyeti üzerine Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne bağlı Çamlıbel Köyü’nde defnedilmişti.

MEZARLIĞI DOLUP TAŞIYOR

Ölüm yıldönümüne sayılı günler kala, Kurtiz’i anmak ve dua okumak isteyen ziyaretçiler, hemen hemen her gün mezarlığı doldurmaya başladı.

Özellikle İstanbul’dan ve ülkenin tüm bölgelerinden ziyaretçi akınına uğrayan Tuncel Kurtiz’in mezarında 1 yıldan bu yana hiçbir bakım ve yapım çalışması yapılmadığı ortaya çıktı.

5fc5302004a4e6b21ba14586ba57f2ef_k.jpg

BİR MEZAR TAŞI BİLE YOK

Kurtiz’in defnedildiği gün, mezarın baş kısmına, kazınarak üzerine isim yazılmış bir taş parçası konulmuş ve etrafı da mezarlıktan toplanan taşlarla çevrilmişti.

Mezarı bu şekilde gören bazı ziyaretçiler, mezar taşının yapılmamasına tepki gösterdi. Kurtiz’in mezarının sahipsiz bırakıldığını iddia eden vatandaşların bu tepkisine Çamlıbel Köyü Muhtarı Mustafa Çambel yanıt verdi.

MUHTAR TEPKİLERİ YORUMLADI

Tepkinin yersiz olduğunu söyleyen Muhtar Çambel, “Mezar taşının yapılabilmesi için mezarın çökmesi lazım. Eşi zaten burada yaşıyor. Bu tepkiyi gösterenler ya bilgisiz oldukları ya da art niyetli oldukları için gösteriyorlar" dedi.