BIST 9.916
DOLAR 32,41
EURO 34,83
ALTIN 2.432,66
HABER /  DÜNYA

TÜM PARTİLER BU TEKLİFE EVET DEDİ

Hemen hemen hiçbir konuda anlaşamayan AK Parti, CHP, MHP ve BDP, ‘milletvekillerinin mali, sosyal hak ve yükümlülükleri’ ile ilgili yasa tek...

Abone ol

Hemen hemen hiçbir konuda anlaşamayan AK Parti, CHP, MHP ve BDP, ‘milletvekillerinin mali, sosyal hak ve yükümlülükleri’ ile ilgili yasa teklifine birlikte imza koydu.
Meclis Başkanlığı’na sunulan teklif, TBMM mensupları, üyeliği sona erenler ve dışarıdan atanan bakanların mali, sosyal hak ve yükümlülükleri ile ilgili hususlarının düzenlenmesini öngörüyor. Teklif, TBMM üyelerinin en yüksek devlet memurunun aldığı mali ve sosyal haklardan yararlanmasını öngörüyor. TBMM üyelerinin aylık ödeneklerinin tutarını, en yüksek devlet memurunun aldığı miktara çeken teklifte TBMM üyelerine, hesaplanacak aylık ödenek tutarının yarısı kadar yolluk ödenmesi ve bu paranın hiçbir durumda haczedilemeyeceği yer alıyor. İşte teklifin getirdiği ayrıcalıklar:
- Dışarıdan atanan bakanlar da TBMM üyelerine sağlanan haklardan yararlanacak.
- Kamu kurum ve kuruluşlarının sosyal tesis ve imkanlarından, bu kurumların en yüksek yöneticilerinin tabi olduğu koşullarda yararlanılacak.
- Milletvekillerine, bu üyeliği sona erenlere ve dışarıdan atanan bakanlara ilgili kanun kapsamına giren silahlar için ’’silah bulundurma ve taşıma ruhsatı’’ verilecek. Bu ruhsatlarda süre kaydı aranmayacak.
- Milletvekillerinin resmi ziyaret ve programları sırasında kullandıkları araçlar, geçiş üstünlüğü bulunan araçlar kapsamına alınacak.
(İHA)